Ricciardo: Elégedettnek kell lennünk az 5. hellyel. - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Elégedettnek kell lennünk az 5. hellyel.

HIRDETÉS
Russian Grand Prix Qualifying

A Red Bull pilótája, Daniel Ricciardo az ötödik helyről rajtolhat a holnapi futamon, míg csapattársa, Max Verstappen a hetedik pozíciót szerezte meg.

„Megmondom őszintén, nem vagyok csalódott, mert próbálok inkább a pozitívumokra gondolni. Szóval a különbségeket nem nézem meg. Tudtuk, hogy számunkra a legelérhetőbb hely az ötödik lehet, és így is álltunk neki a hétvégének. Ettől függetlenül persze harcolni fogunk holnap is, de a csapat is elégedett lehet jelenleg ezzel a pozícióval.” – mondta Ricciardo a SkySports-nak.

A Williams versenyzője, Felipe Massa beékelődött a két Red Bull közé, de az ausztrál úgy gondolja, bármi megtörténhet a futamon.”

„Bár Massa bejött Max és közém, de én mindent megtettem. Ha a különbségeket nézzük, hát…elég nagyok. Tavaly 1.7 másodpercre voltunk a pole-tól, idén ez már 1,8. Ami nem szép látvány. Viszont az előző évben két versenyre már a pole-ban voltunk, szóval nagyon gyorsan megváltozhatnak a dolgok, én meg a pozitívumokat tartom szem előtt. Kivéve a mai ötödik helyet.”

Hogy holnap esetleg javíthat-e a pozícióján Ricciardo, csak annyit felelt:

„Nyilván az ötödik hely holnap is a cél, ez a reális. Körülöttem számítok egy kis harcra, de azért remélem, hogy izgalmas harc lesz a Ferrari és a Mercedes között.”

„Monacóban Massa, Max és én egy épületben lakunk, úgyhogy egy amolyan házi csatát láthatunk majd. Maxnak van a legnagyobb lakása. Mondjuk, aki a legjobb lesz, az megkaphatná egy hétvégére.” – mondta viccesen az ausztrál.

Verstappen már kevésbé volt ilyen derűs, hiszen jobb időeredményre számított.

„Elég rossz volt a Q2. Az utolsó szektorában a fékezés alatt sok tapadást vesztettem, ami miatt elveszítettem az uralmam az autó hátulja felett, ezért a gumik pedig túlmelegedettek. Egyre rosszabb és rosszabb lett.” – mondta minden idők legfiatalabb Forma-1-es pilótája.

Hirdetés

„A két szett sem segített a Q3-ban. Még rosszabb lett. Normál esetben, ha az autóba kevés az üzemanyag, akkor a Q3-ban javul a helyzet, és gyorsabb lehetsz, na, én lassabb lettem. Ennek lett az eredménye a hetedik hely.”

Ricciardo vicces megjegyzésére Verstappen csak annyit felelt:

„Majd tartok egy partit, amire meghívom őket. Ha holnap előrébb végzek, akkor mindenképp ünnepelni fogunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!