Ricciardo elismerte, Verstappen beállításai felé kellett elindulnia

Fotó: Red Bull Racing
MONTREAL, QC - JUNE 09: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during qualifying for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 9, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Mark Thompson/Getty Images)

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője elárulta, miután küszködött a Kanadai Nagydíj szabadedzésein, úgy döntöttek, elindulnak csapattársa, Max Verstappen beállításainak irányába.

A pénteki edzésnapon az ausztrál versenyző teljesen eltérő irányvonal mentén állíttatta be versenyautóját, mint Verstappen, aki szemmel láthatóan kényelmesen érezte magát autójában.

Ricciardo eközben szenvedett, és még az időmérőn is csak a 6. helyet tudta megszerezni.

„Szombat délelőtt eléggé eltérőek voltak az autóink, és nyilvánvalóan mi nem voltunk elég jók, szóval visszaléptünk egyet” – mondta Ricciardo.

„Kicsit elmentünk abba az irányba, ahol Max is volt, szóval most elég hasonlóan néznek ki a dolgok.”

Ricciardónak nem ment egyszerűen a hétvége, a második edzésen egy mechanikai probléma miatt veszített időt, a harmadik tréningen pedig szenzorgondjai voltak a Red Bullnak.

„Határozottan úgy érzem, hogy a szenvedés egy részét a pályaidő hiánya, illetve a ritmus hiánya okozta. Ez is hozzájárult, és persze Max nagyon jól vezet egész hétvégén.”

„Kezdettől fogva kényelmesen érzi magát az autóban, és nem igazán kellett változtatniuk a beállításokon. Mi egy kicsit jobban kergettük a farkunkat…”

Ricciardo azt mondja, a hiperlágy gumik lehetőséget kínálhatnak nekik a mai versenyen, és a dobogó egyáltalán nem elérhetetlen.

„Nyilván ez egy kicsit nehéz pálya az előzések szempontjából, de úgy gondolom, legalább az első három körben előnyben lehetünk. Ha pedig a többiek csúszkálnak majd a turbulens levegőben, vagy ilyesmi, akkor többet ki tudunk hozni ezekből a gumikból.”

„Szóval agresszívek leszünk és támadni fogunk, ez pedig a TV-nézők szempontjából is remek lesz. Nem gondolom, hogy a dobogó irreális cél, amíg el tudunk menni bizonyos körig a hiperlágyakkal, és egy kiállással teljesíteni tudjuk a távot.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!