Ricciardo elismerte, Verstappen beállításai felé kellett elindulnia - F1VILÁG.HU

Ricciardo elismerte, Verstappen beállításai felé kellett elindulnia

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője elárulta, miután küszködött a Kanadai Nagydíj szabadedzésein, úgy döntöttek, elindulnak csapattársa, Max Verstappen beállításainak irányába.

A pénteki edzésnapon az ausztrál versenyző teljesen eltérő irányvonal mentén állíttatta be versenyautóját, mint Verstappen, aki szemmel láthatóan kényelmesen érezte magát autójában.

Ricciardo eközben szenvedett, és még az időmérőn is csak a 6. helyet tudta megszerezni.

„Szombat délelőtt eléggé eltérőek voltak az autóink, és nyilvánvalóan mi nem voltunk elég jók, szóval visszaléptünk egyet” – mondta Ricciardo.

„Kicsit elmentünk abba az irányba, ahol Max is volt, szóval most elég hasonlóan néznek ki a dolgok.”

Ricciardónak nem ment egyszerűen a hétvége, a második edzésen egy mechanikai probléma miatt veszített időt, a harmadik tréningen pedig szenzorgondjai voltak a Red Bullnak.

„Határozottan úgy érzem, hogy a szenvedés egy részét a pályaidő hiánya, illetve a ritmus hiánya okozta. Ez is hozzájárult, és persze Max nagyon jól vezet egész hétvégén.”

„Kezdettől fogva kényelmesen érzi magát az autóban, és nem igazán kellett változtatniuk a beállításokon. Mi egy kicsit jobban kergettük a farkunkat…”

Ricciardo azt mondja, a hiperlágy gumik lehetőséget kínálhatnak nekik a mai versenyen, és a dobogó egyáltalán nem elérhetetlen.

Hirdetés

„Nyilván ez egy kicsit nehéz pálya az előzések szempontjából, de úgy gondolom, legalább az első három körben előnyben lehetünk. Ha pedig a többiek csúszkálnak majd a turbulens levegőben, vagy ilyesmi, akkor többet ki tudunk hozni ezekből a gumikból.”

„Szóval agresszívek leszünk és támadni fogunk, ez pedig a TV-nézők szempontjából is remek lesz. Nem gondolom, hogy a dobogó irreális cél, amíg el tudunk menni bizonyos körig a hiperlágyakkal, és egy kiállással teljesíteni tudjuk a távot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!