Verstappen vs. Ocon

Ricciardo előléptetése igazolja a Toro Rossót

A Toro Rosso Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost úgy véli, az, hogy Daniel Ricciardo 2014-ben már a Red Bull Racingnél folytatja pályafutását, igazolja a faenzai kiscsapat értékét.


A Toro Rosso Forma-1-es csapatát irányító Franz Tost úgy véli, az, hogy Daniel Ricciardo 2014-ben már a Red Bull Racingnél folytatja pályafutását, igazolja a faenzai kiscsapat értékét.

A Red Bull hétfőn jelentette be, hogy Ricciardo 2014-ben Sebastian Vettel csapattársaként bizonyíthat a Forma-1-ben.

Az energiaital-gyártó vállalat 2006-ban hozta létre kiscsapatát, a Toro Rossót a Minardit felvásárolva – tette mindezt azzal a céllal, hogy felkészítse fiatal tehetségeit arra, hogy egy napon a nagycsapatnál versenyezhessenek.

Ricciardo – aki idén teljesíti második szezonját az olasz alakulatnál – a második versenyző, aki a Toro Rossótól előreléphet a Red Bull Racinghez – korábban Sebastian Vettel is hasonló utat járt be.

„Amikor Dietrich Mateschitz megszerezte a csapatot, és létrejött a Toro Rosso, azt a célt tűzte ki, hogy ez legyen az utolsó lépés a fiatal tehetségek számára, mielőtt a nagycsapathoz kerülnek” – mondta Franz Tost, az STR csapatfőnöke.

„Daniel szerződtetése tehát igazolja a Red Bull juniorprogramjának működését, és bizonyítja, hogy mi a Toro Rossónál remek oktatást biztosítottunk számára.”

Ricciardo jelenlegi csapattársa, Jean-Eric Vergne vélhetően jövőre is a Toro Rossónál folytatja. Tost elárulta, egyáltalán nem sietős számukra, hogy kiválasszák a Red Bullhoz távozó Ricciardo utódját. Az ausztrál helyére Antonio Félix da Costa a legesélyesebb.

 

Kapcsolódó cikkek

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Hamilton az élen a Ferrarik előtt Melbourne-ben

A világbajnoki címvédő Lewis Hamilton volt a leggyorsabb a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati szabadedzésén. A brit versenyzőt Sebastian Vettel követi a második, Charles Lerclerc a harmadik helyen.

Ricciardo: Messze van a top 3

Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője határozott célokkal vág neki a 2019-es F1-es szezonnak: az ausztrál pilóta bőven ellátja tanácsokkal csapatát.

Friss hírek