Ricciardo: Erre nem fogadtam volna - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Erre nem fogadtam volna

HIRDETÉS
Azerbaijan F1 Grand Prix

Daniel Ricciardo nem talál szavakat győzelmére: a bakui káoszból ő jött ki győztesen, ám a verseny korai szakaszában csak remélni tudta, hogy a dobogó közelében lehetnek.

Ricciardo a verseny elején a bokszba hajtott, mert a légbeömlőbe törmelék került, így a mezőny végére állt vissza, innen kellett felzárkóznia.

Hamilton és Vettel mögött Ricciardo már a harmadik helyen autózott az eseménydús versenyen, amikor az élen álló britnek a bokszba kellett hajtania, mert a fejvédő szerkezet nem volt megfelelően rögzítve a Mercedesen. Ugyanekkor Vettel egy stop & go büntetésben részesült, így Ricciardo egyszerűen megörökölte a vezető helyet, majd meg is tartotta azt a verseny végéig.

„Nem igazán tudom elhinni” – nyilatkozta Ricciardo a futamot követően. „Ez egy őrült verseny volt. Az új rajt után tudtuk, hogy lehet esélyünk a dobogóra, aztán pedig hallottuk a problémákat Lewisszal és Sebbel.”

„A futam elején volt egy nem tervezett kiállásom, és visszaestem a 17. helyre” – folytatta. „Hogy gondoltam-e, hogy nyerhetek ma? Nem tettem volna rá minden pénzem, de ez volt az a futam, ami tavaly vártunk: a biztonsági autóval és a káosszal.”

„Azt mondtam tegnap, hogy ki kell maradnunk a balhékból, és ez ma kifizetődött. Nincsenek szavaim. A levezető körömön úgy kuncogtam, mint egy kisiskolás” – mesélte a megszokottnál is szélesebb vigyorral Ricciardo, akinek cipőjéből saját maga mellett Lance Stroll is ihatott a dobogón…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!