Ricciardo: Eső, időzítés, balszerencse

Daniel Ricciardo
SPA, BELGIUM - AUGUST 24: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Formula One Grand Prix of Belgium at Circuit de Spa-Francorchamps on August 24, 2018 in Spa, Belgium. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

Daniel Ricciardo, a Red Bull F1-es versenyzője csak a 8. helyről kezdheti meg az F1-es Belga Nagydíj vasárnapi versenyét, miután az időmérő kaotikussá vált szombaton.

Ricciardo csapattársa, Max Verstappen mögül, a 8. helyről rajtolhat majd vasárnap, miután a két riválisuk, a Mercedes és a Ferrari mellett a két Force India és Romain Grosjean is eléjük furakodott a kvalifikáción.

Az időmérő harmadik szakaszát esős körülmények között teljesítette a mezőny, Ricciardo szerint ez nekik abszolút hátrány volt, és a kaotikus körülmények vezettek oda, hogy nem sikerült az autó teljesítményének megfelelő helyet elérniük.

Az ausztrál a hétvége előtt egyébként úgy nyilatkozott, hogy a Mercedes és a Ferrari előttük végez majd az időmérőn, de arra tippeltek, hogy mögöttük ők következnek majd.

„Az időzítés…” – nyilatkozta Ricciardo azzal kapcsolatban, vajon miért nem tudtak jobb eredményt elérni szombaton.

„A végén szárazabb lett a pálya, mi pedig az elején vittük végig a köreinket, azt gondolva, hogy erősödni fog az eső. Szóval azt hiszem, csak egy kicsit balszerencsések voltunk.”

„Egy kicsit furcsa volt az egész, nem tűnt úgy, mintha az autónál valami alapvetően rossz lett volna…” – folytatta. „Kicsit nehéz volt kezelni a dolgokat. Próbálunk kényelmes helyzetbe kerülni, ez még nem történt meg ma.”

„Most elég meleg van, 15 perccel ezelőtt pedig meg lehetett fagyni. Csak egy kicsit balszerencsések voltunk. De holnap új nap következik.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!