Ricciardo: Ez a nap feledtet 50 rosszat - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Ez a nap feledtet 50 rosszat

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Múlt héten még azon gondolkodott, miért a Forma-1-et választotta, ma azonban már repes az örömtől Daniel Ricciardo, a Red Bull pilótája, miután megnyerte az F1-es Kínai Nagydíjat.

Tény, hogy nem indult szerencsésen a Red Bull 2018-as szezonja: a szezonnyitón Ricciardo a 4. helyet szerezte meg, azonban Bahreinben a 2. körben kiállni kényszerült, ráadásul a Kínai Nagydíj 3. szabadedzését követően is motort kellett cserélni autójában. Éppen, hogy el tudott indulni az időmérő edzésen, ahol a 6. rajtpozíciót szerezte meg.

A futamon a biztonsági autós periódus alatt a csapat egy remek húzással behívta mindkét pilótáját a bokszba, így Ricciardo a friss abroncsokkal képes volt átverekednie magát az élmezőnyön, és remek előzésekkel az első helyre küzdötte fel magát.

„Lenyűgöző volt. Azt gondoltuk, hogy a mezőny végéről fogunk rajtolni, és 24 óra múlva pedig most itt vagyok… Ez a sport őrület” – nyilatkozta Ricciardo a futamot követően.

„Egy héttel ezelőtt nagyon csalódott voltam már két kör után. Ideges voltam a sport miatt, ideges voltam mindenféle dolog miatt, ami a sportot érinti… Megkérdeztem magamtól, hogy miért ezt a sportágat választottam, amikor annyi tényező van benne, ami nem rajtam múlik. Ez eléggé lehúzott. De amikor van egy ilyen nap, az feledtet 50 rosszat.”

Ricciardo elmondta, a stratégiájuk még nem volt garancia arra, hogy az élre verekedheti magát, azonban a tempója tökéletes volt ahhoz, hogy mindenkivel fel tudja venni a versenyt.

„Amikor átmentünk az élmezőnyön, és éreztem, hogy a gumik is jól bírják, akkor már teljesen készen álltam a győzelemre” – mondta az ausztrál. „Megvolt a tempóm az előttem lévőkkel szemben, de ilyenkor sosem akarunk túl sokáig ücsörögni mögöttük.”

„Láttam, hogy Valtteri védekezik, de a 3-as kanyarban úgy voltam vele, hogy megpróbálom. Jó az, amikor kerék-kerék elleni csaták vannak, a versenyzők és a nézők számára is. Nagyon élveztem, sokkal édesebb így a győzelem, mintha csak az egyenesben elhúztam volna mellette.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!