Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Ricciardo: Ez egy nagyon frusztráló helyzet

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője csalódott, amiért nem tudtak beleszólni a pole-ért folytatott csatába – a Mercedes és a Ferrari előttük jár az F1-es Brit Nagydíjon.

Ricciardo 1,2 másodperccel maradt el Lewis Hamilton pole pozíciót érő idejétől, ráadásul csapattársától is fél másodperccel kikapott. Az ausztrál pilóta így érthető módon egyáltalán nem boldog az időmérőt követően.

„Ez néhány tized. Kicsit frusztráló. Tudjuk, hogy az egyenesben nincs elég tempónk, szóval ha nincs DRS, akkor még inkább frusztráló a helyzet, jobban, mint bármi” – mondta Ricciardo.

A Red Bull versenyzője bízik benne, hogy a futamon versenyképesebbek lehetnek, illetve abban bízik, hogy a taktika a kezükre játszhat majd.

„Optimista vagyok, hogy nem egy egykiállásos verseny lesz” – nyilatkozta. „Azt hiszem, holnap melegebb lesz, szóval remélhetőleg a két kiállás fog működni. A Q2-ben úgy döntöttünk, hogy spórolunk egy szettet a versenyre, szóval azzal tervezünk, hogy egy picit előnyben leszünk.”

„Megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a versenyből” – mondta az ausztrál, aki szeretne egy jó eredményt elérni azok után, hogy a múlt heti Osztrák Nagydíjon, éppen születésnapján kiesett a versenyen.

Szólj hozzá!