Ricciardo: Ez egyszerűen hihetetlen! - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Ez egyszerűen hihetetlen!

HIRDETÉS

Pesszimistán vágott neki a hétvégének, mégis idei legjobb eredményét érte el Kanadában a világbajnoki címvédő Red Bull Racing.


Pesszimistán vágott neki a hétvégének, mégis idei legjobb eredményét érte el Kanadában a világbajnoki címvédő Red Bull Racing.

A Milton Keynes-i alakulat Daniel Ricciardo révén – nagy küzdelmet követően – nyerni tudott Kanadában, míg négyszeres világbajnoka, Sebastian Vettel a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A vasárnapi volt Ricciardo első Forma-1-es győzelme, így a leintést követően érthető módon nehezen találta a szavakat a mindig mosolygós ausztrál.

„Még mindig sokkos állapotban vagyok! Köszönöm mindenkinek!” – mondta boldogan az ifjú tehetség.

„Az utolsó 15-20 körben feléledt a versenyt. Láttuk, hogy [Lewis] Hamiltonnakgondjai vannak, és [Nico] Rosbergnek sincs meg a tempója az egyenesben. [Sergio] Pérezt nehéz volt megelőzni, az autója az egyenesben és a kanyarokban is remekül teljesített. Végül mégis sikerült, és megérkeztem Nico mögé, és a DRS-t használva őt is magam mögé tudtam utasítani.”

„Hihetetlen érzés! Nagyon boldog vagyok, hálás vagyok mindenkinek! Alig várom már a következő versenyt, mely a Red Bull hazai futama lesz. Ha újra felállhatnánk Sebbel a dobogóra, az elképesztő volna. Remélem, tökéletes hétvége vár ránk.”

Sebastian Vettel, Ricciardo csapattársa természetesen gratulált a győzelemhez, ugyanakkor rámutatott arra, tisztában vannak azzal, hogy a motorerőt tekintve még mindig lemaradásban vannak a Mercedesszel szemben.

„Gratulálok Danielnek, ez most az ő napja!” – mondta sportszerűen a négyszeres világbajnok.

„Az utolsó 15 körben valóban életre kelt a futam. Sikerült megragadnunk a kínálkozó lehetőséget, bár nem volt könnyű dolgunk. Be voltunk ragadva a Force Indiák mögé. Egyszerűen nem voltunk elég gyorsak az egyenesekben, ez pedig nem segítette a taktikánkat.”

Hirdetés

„Ettől függetlenül ez most egy nagyon pozitív nap. Daniel megszerezte élete első F1-es győzelmét, mely egyben a Renault első diadala is ebben az új korszakban. Sok munka vár még ránk, hiszen a Mercedesek még mindig jóval gyorsabbak az egyenesekben, de ma jó munkát végeztünk, és még egyszer gratulálok Danielnek!”

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szintén nagyon elégedetten nyilatkozott – a futam után elmondta, Ricciardo bizonyította, jól döntöttek akkor, amikor leszerződtették őt Mark Webber helyére.

„Fantasztikus!” – mondta boldogan a szakember.

„Daniel az egész szezon során hihetetlenül teljesít. Az összes verseny közül erről gondoltuk leginkább azt, hogy lehetetlen lesz nyerni. De fantasztikusan vezetett, bizonyította, hogy megérte leszerződtetnünk őt. Minden várakozásunkat felülmúlta teljesítményével.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!