Megosztás:

Ricciardo furcsa magyarázata Verstappen kieséseire

Ricciardo a hatodik helyről indulva állhatott végül dobogóra.
Ricciardo a hatodik helyről indulva állhatott végül dobogóra. © Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzőjét nagyon feldobta, hogy a hatodik helyről indulva felállhatott a dobogóra – még csapattársa kiesését is egy poénnal magyarázta.

A Red Bull arra számított a hétvége során, hogy a Mercedes és a Ferrari mögött harmadik erőként küzdenek majd a pályán – Ricciardónak ennek ellenére egy Mercedest és egy Ferrarit sikerült legyőznie, így felállhatott a dobogó harmadik fokára, ám csapattársa, Max Verstappen technikai probléma miatt kiesett.

„Köszönöm minden hollandnak, aki Max kiesése ellenére itt maradt” – nyilatkozta Ricciardo a dobogón. „A biztonsági autó nyitott számunkra egy lehetőséget, mi pedig éltünk is ezzel.”

„Ez egy jó befejezése a versenyhétvégének, pedig nem kezdtük túl optimistán, és még az időmérő után sem bíztunk sok jóban, de úgy tűnik, a versenyre sikerült egy kis tempót találnunk.”

Míg Ricciardo ismét dobogón végzett, csapattársa, Max Verstappen ezúttal is kieséssel zárt, miután a Red Bull 8 kör után megadta magát alatta. Az ausztrált a futamot követően megkérdezték csapattársa balszerencséjéről is, és a tőle megszokott poénkodással válaszolt:

„Én sokat teszek azért, hogy az autóm jól érezze magát. Sokszor beszélgetek vele és masszírozom is. Nem nevezném előjátéknak, de igen… Max még fiatal, ő egyből belevág…”

Majd komolyra fordította a szót: „Viccet félretéve, semmi különlegeset nem csinál, ami megmagyarázná ezeket a kieséseket. Ez egyszerűen pech.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Ismét áll a bál a Force India háza táján, az istálló versenyzői, Sergio Perez és Esteban Ocon...

Hozzászólások

( komment)