Fotó: Red Bull Racing
Hírek

Ricciardo: Ha már muszáj, akkor inkább az első edzésen törjek autót…

Nem indult jól a pénteki nyitónap a Spanyol Nagydíjon Daniel Ricciardo számára, az ausztrál azonban a délutáni gyakorláson hasznos munkát végzett, így magabiztosan várja a folytatást.

A délelőtti szabadedzésen Ricciardo csak a 7. legjobb idővel zárt, ráadásul autójának elejét össze is törte, amikor kicsúszott a 4-es kanyarban.

A Red Bull versenyzője a nap végén elárulta, a hátszél volt az, ami megtréfálta.

„Felemásra sikeredett ez a nap. Az autó teljesen más volt délután, és szerintem ez meg is mutatkozott” – mondta az ausztrál. „A délelőtt, a 4-es kanyarban elkövetett hibám sokba került, az edzés utolsó óráját ki kellett hagynom miatta.”

„A hátszél komoly dolog az F1-ben, ilyenkor minden kanyarban veszítünk a hátsó tapadásból. A 4-es kanyar egy kellemetlen kanyar hátszélben, és ezúttal kifogott rajtam, illetve még néhány versenyzőn.”

„Az ember nyilván nem akar balesetezni, de ha már muszáj, akkor inkább legyen az első edzésen. A második tréningen ugyanis már a verseny- és időmérő-szimulációkat végezzük. Leszegett fejjel dolgoztunk, köröztünk délután, ami fontos volt az autó fejlesztései miatt.”

„Jó néhány aerodinamikusunk itt volt ma, szóval fontos volt körözni, hogy a lehető legtöbb visszajelzést adjuk nekik.”

Ricciardo hozzátette, a szuperlágy gumikkal nem boldogulnak, és ez problémákat okozhat majd a folytatásban is, a tempó viszont összességében kielégítő.

„A lágy gumikon elég gyorsak voltunk, de a szuperlágyakat nem nagyon tudtuk működésre bírni – de szerintem nem sok versenyzőnek sikerült, és úgy tűnik, ez elég problémás keverék lesz majd a hétvége során.”

„A hosszú etapokon is látszólag rendben vagyunk, de biztos vagyok benne, hogy még javulhatunk. Találnunk kell még egy kis tempót, de összességében elég jó napot zártunk.”

Szólj hozzá!