Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Ha Verstappennek tanácsra van szüksége, az ajtóm nyitva áll

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, teljesen megérti csapattársa, Max Verstappen frusztrációját amiatt, hogy olyan sok kritika éri őt mostanában.

A holland számára nem indult jól a szezon, az eddig eltelt hat versenyhétvége mindegyikén hibázott, Monacóban ráadásul a Red Bullnak kiváló esélyei voltak a kettős győzelemre, Verstappen azonban a 3. szabadedzésen elszenvedett balesete miatt az időmérőn sem tudott részt venni.

Az ifjú versenyzőt a montreali sajtótájékoztatón sem kímélték az újságírók, akik arra voltak kíváncsiak, minek tudható be az idei gyengélkedés. Verstappen meglehetősen indulatosan reagált, azt mondta, már „kezd belefáradni” az efféle kérdésekbe, és ha újra felmerül a téma, „lefejel valakit”.

„Én megértem őt. Hiszen most a célkeresztben van. A 3. edzésen elkövetett hibája nem volt kicsit, de most még feltehetően a legkisebb hiba után is felkapják” – mondta Ricciardo.

„Lesznek idők, amikor ez frusztráló lesz, de alapvetően az ő kezében van a sorsa. Fejben elég eltökélt. Nem hagyja, hogy ez felülkerekedjen rajta. Megértem, hogy ez honnan ered.”

Ricciardo idén már két futamot is nyert, Monacóban pazar versenyzést bemutatva kontrollálta a futamot.

„Ha szeretne kérdezni tőlem valamit, szívesen elmondom az én álláspontomat, vagy a véleményemet” – mondta az ausztrál.

„Nem rejtenék el előle semmit, ez a legjobb módja. De nem megyek fel hozzá, ölelem körbe, és mondom neki, hogy beszéljünk egyet. Nem hinném, hogy ez az én dolgom. De természetesen, ha odajön és kérdez tőlem valamit, akkor nyitott és őszinte leszek vele.”

„Elég jó a kapcsolatunk pályán kívül. Még a monacói verseny után is beszéltünk egy kicsit, illetve még hétfőn is. Szívesen meginvitáltam volna pár sörre, de ő azt mondta, jobb, ha most inkább én iszom, ő pedig csak lazítani fog. De igen, alapvetően rendben van.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Verstappen a Hondát méltatja

A Forma-1-be való 2015-ös visszatérése óta először tudott dobogós eredményt elérni a Honda – a japán motorgyártó a Red Bull Racinggel, illetve Max Verstappennel karöltve a 3. helyen ért célba Ausztráliában. A holland ráadásul egy pazar előzést is bemutatott Sebastian Vettel ellen.

Friss hírek