Megosztás:

Ricciardo hasonló eredményre számított

Ricciardo a nyolcadik, Kvyat a 18. pozíciót szerezte meg az időmérőn.
Ricciardo a nyolcadik, Kvyat a 18. pozíciót szerezte meg az időmérőn. © Red Bull Racing

Daniel Ricciardo szerint az időmérő harmadik szakasza volt igazán problémás, az első kettőben még okoztak izgalmakat az új szabályok.

Ricciardo szerint pozitívum, hogy a nyolcadik pozícióban zárt, és elmondta, a hétvégét megelőzően bíztak benne, hogy sikerülhet hasonló rajthelyet szerezniük.

„Jó, hogy bejutottunk a Q3-ba, nagyjából arra számítottunk, hogy az első nyolc közé kerülünk. Az új kvalifikációs rendszerről annyit, hogy a Q1 és a Q2 rendben volt, az óra ketyegése egy kicsivel nagyobb nyomást jelentett, így lehet, hogy a szurkolók számára valamivel izgalmasabb volt.”

„A Q3 nem tűnt működőképesnek, kicsit furcsa volt, hogy az időmérő még javában zajlott, de a versenyzők már nem ültek az autókban.”

Daniil Kvyat számára balszerencsésen alakult az időmérő, ugyanis a Q1-ben először forgalomba került, majd pedig elhasználódtak abroncsai, így nem tudott időeredményén javítani, és végül csak a 18. helyet szerezte meg.

„Természetesen frusztráló, hogy a 18. pozícióban vagyok, de tanulni fogunk abból, amit ma elvégeztünk. Az első körömet a forgalom zavarta, a másodikon pedig veszítettem a gumik teljesítményéből, és ez nem volt elég.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Mercedes-elsőséget hozott a Forma-1 új időmérő-szisztémája az évadnyitó Ausztrál Nagydíj...

Hozzászólások

( komment)