Megosztás:

Ricciardo: A hátsó tapadás a Red Bull gyengéje

Nem tapad be eléggé a Red Bull autója a kanyarokban.
Nem tapad be eléggé a Red Bull autója a kanyarokban. © Red Bull Racing

A hátsó tapadás hiánya a Red Bull idei versenyautójának legfőbb gyengesége – erre jutott Daniel Ricciardo azok után, hogy alaposan kielemezte a rivális Ferrari és Mercedes belső kamerás felvételeit.

Ricciardo számára kiábrándítóan alakult hazai versenye, az Ausztrál Nagydíjon, ráadásul hamar bebizonyosodott, a Red Bull nem tudja tartani ellenfelei tempóját Melbourne-ben.

„Azt gondolom, hogy jelenleg nincs elegendő hátsó tapadásunk – szóval a leszorítóerőről van szó alapvetően” – mondta Ricciardo Kínában.

„De hogy őszinte legyek, azt nem tudom pontosan, hogy nem volt-e elég tapadás, vagy pedig az autót nem tudtuk jól beállítani. Úgy érzem, hogy nem hoztuk ki a legtöbbet a leszorítóerőből. De azt gondolom, ha megnézzük a Ferrari és a Mercedes belső kamerás felvételeit, látható, hogy jobb a hátsó tapadásuk, mint nekünk.”

„Szerintem még nem sikerült kellőképp megértenünk az autót ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle a beállításokkal.”

„Én és valószínűleg Max [Verstappen] is úgy érezzük, hogy nem tudjuk úgy támadni a kanyarokat, mint a Ferrari és a Mercedes.”

„Már a teszteken is volt egy onboard-felvétel Kimi [Räikkönen] egyik legjobb köréről, és a topcsapatok a 3-as kanyart padlógázzal teljesítették ott. Ő pedig még csak nem is használta ki a pálya teljes szélességét.”

„Nem engedte ki annyira az autót a szélére, rengeteg leszorítóereje volt. Azt hiszem, ezt már elég korán láttuk, hogy ezen a területen dolgoznunk kell.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Bár megnyerte a szezon első versenyét, Sebastian Vettel szerint továbbra is a Mercedes csapata...

Hozzászólások

( komment)