Megosztás:

Ricciardo javulásra számít vasárnap

Ricciardo a hatodik helyen végzett a spái időmérőn.
Ricciardo a hatodik helyen végzett a spái időmérőn. © Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője úgy érzi, a versenyen egy sokkal „következetesebb” autójuk lesz, így nem tart attól, hogy nagy lesz a lemaradásuk ellenfeleikhez képest.

A Belga Nagydíj időmérőjén a Red Bull nem tudta felvenni a versenyt a Ferrarival és a Mercedesszel, hiszen a két csapat versenyzői mögött csak az ötödik, illetve a hatodik helyet tudták megszerezni.

A hétvége előtt nem számított jobb eredményre a Red Bull, azonban korábban is elmondták, az eső segíthet rajtuk. Ha nem érkezik meg a csapadék, Ricciardo akkor is arra számít, hogy a futamon már versenyképesebbek lehetnek.

„A Q1-ben kicsit lemaradtunk, de tudtam, hogy még van időnk, és a Q2-ben közelebb kerültünk ahhoz a tempóhoz, amit vártunk” – nyilatkozta Ricciardo az időmérőt követően. „Sajnos a Q3-ban, amikor tényleg mindent ki kell hozni az autóból, nem tudtunk sokkal többet elérni.”

„Úgy éreztem, hogy ha a pálya egyik részén jobban nyomom, akkor emiatt a másik részen veszítek, szóval nem igazán tudtunk egy körön száz százalékon teljesíteni” – folytatta az ausztrál. „De optimista vagyok, és azt mondom, hogy holnap már sokkal következetesebb lehet az autónk a versenyen.”

„A hosszú etapokon jó tempót tudunk majd fenntartani, ha nem kell a gumikból folyamatosan a legtöbbet kihozni – én ezzel számolok” – nyilatkozta Ricciardo.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Az 5. helyről rajtolhat a vasárnapi Belga Nagydíjon a Red Bull Forma-1-es csapatának ifjú...

Hozzászólások

( komment)