Ricciardo: Jó nap volt, csak kár, hogy Hamilton gyors

Fotó: Red Bull Racing
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 21: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing walks in the Paddock during previews ahead of the Formula One Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 21, 2018 in Le Castellet, France. (Photo by Charles Coates/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // AP-1W1VVCBN51W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Daniel Ricciardo, a Red Bull F1-es versenyzője szerint „elég jó napot” zártak, csak amiatt bosszankodik kicsit, hogy mindemellett a Mercedes tempója sokkal jobb volt, mint az övék.

Ricciardo az első szabadedzésen a 3., a másodikon pedig a 2. helyet érte el – mindkétszer a Mercedes mögött zárt. Az ausztrál pilóta úgy nyilatkozott, reméli, hogy Hamiltonék használták a továbbfejlesztett erőforrásukat, mert így is ijesztően gyorsnak tűntek.

A Mercedes egyébként elhozta magával Franciaországba a második specifikációjú erőforrását, sőt be is szerelték autóikba – a gyári istálló és az ügyfélcsapatok pilótái is megkapták a továbbfejlesztett komponenseket.

„Lewis ideje elég gyors volt. Remélhetőleg használták a továbbfejlesztett motort…” – nyilatkozta Ricciardo. „Ha gyorsabbak lesznek, akkor úgy tűnik, hogy mindenki csak üldözni fogja őket ezen a hétvégén. Azt hiszem, jól működnek a dolgok náluk.”

Annak ellenére, hogy kicsit megijedt a Mercedes tempójától, Ricciardo elégedett a Red Bull teljesítményével, és úgy gondolja, Max Verstappennel együtt nagyon hasznos információkat gyűjtöttek a pályáról, amelyeket feldolgozva szombaton tovább fejlődhetnek.

„Igazából ez egy elég jó nap volt számunkra. Mivel mindkét autóval más programot teljesítettünk ma, így elég jó rálátásunk van arra, hogy mit is csinálunk.”

„Tudom, hogy a köridőnk hasonló Maxszal, de még alakíthatunk a leszorítóerő szintjén, és hasonló dolgokon. Nem volt rossz nap. Kár, hogy Lewis olyan gyors volt, nyilvánvalóan nagyon jó kört teljesített.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!