Ricciardo kezdett a legjobban a Hungaroringen - F1VILÁG.HU

Ricciardo kezdett a legjobban a Hungaroringen

HIRDETÉS
020

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb a Forma-1-es Magyar Nagydíj nyitóedzésén. Az ausztrált Kimi Räikkönen, valamint Lewis Hamilton követte.

Bár a csütörtöki hűvös időjárás kissé meglepte a Forma-1 mezőnyét, a pénteki első szabadedzésen már szikrázó napsütés és 24°C levegőhőmérséklet fogadta a versenyzőket a Hungaroringen.

A pénteki délelőtti tréning nagy részében a Mercedes tűnt a legkonstansabbnak, a leggyorsabb kört azonban Daniel Ricciardo futotta be: a Red Bull ausztrálja bő 2 tizedmásodperccel bizonyult gyorsabbnak a 2. helyen végző Kimi Räikkönennél, míg a 3. helyen Lewis Hamilton zárt.

A másik Red Bull-lal Max Verstappen lett a 4., őt Valtteri Bottas követte, míg a világbajnoki tabellát jelenleg 1 pontos előnnyel vezető Sebastian Vettel csak a 6. legjobb időt autózta, 1 másodperccel lemaradva az élen végző Ricciardótól.

Vettelnek egyébként a gyakorláson volt egy megpördülése is, és az edzés során sokat panaszkodott a túlkormányzottságra.

2

A poros Hungaroring egyébként sokakat megtréfált, és voltak, akik rosszabbul jártak a németnél: Romain Grosjean egy alkalommal nekikoccant a falnak, ám ő folytatni tudta. Nem volt viszont ekkora szerencséje csapattársának, az első tréningen Kevin Magnussent helyettesítő Antonio Giovinazzinak.

Az olasz nagy tempóval csúszott a gumifalnak, autójának bal oldalát pedig csúnyán összetörte. Nem ő volt az egyetlen, aki jelentősnek mondható anyagi kárral zárta a délelőttöt, hiszen Jolyon Palmer másodpercekkel a leintés előtt a „Mansell-kanyarban” túl agresszíven hajtott rá a kerékvetőre, autójának első szárnya pedig egy az egyben leszakadt.

Remekül szerepeltek a nyitóedzésen a McLarenek: Fernando Alonso 7., Stoffel Vandoorne 8. lett, a legjobb 10 sorrendje pedig a két Renault-val egészült ki.

Hirdetés

1

A Williams visszafogott formában kezdte a hétvégét: Massa 11., Stroll pedig csak 15. lett. A grove-i gárda versenyzői Sergio Perezt és a két Toro Rossót fogták közre a tabellán.

Nem Giovinazzi volt az egyetlen beugró ma délelőtt, hiszen a Force Indiánál Alfonso Celis vezethette Esteban Ocon autóját. Az ifjú tehetség végül a 17. helyen fejezte be a tréninget.

A Magyar Nagydíj programja 14 órakor folytatódik a második szabadedzéssel.

Az első szabadedzés végeredménye:

fp1

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!