Ricciardo közel áll ahhoz, hogy hosszabbítson a Red Bull-lal

Fotó: Red Bull Racing
LE CASTELLET, FRANCE - JUNE 22: Daniel Ricciardo of Australia and Red Bull Racing looks on before practice for the Formula One Grand Prix of France at Circuit Paul Ricard on June 22, 2018 in Le Castellet, France. (Photo by Dan Istitene/Getty Images)

A legfrissebb sajtóhírek szerint Daniel Ricciardo egyre közelebb áll ahhoz, hogy szerződést hosszabbítson jelenlegi csapatával, a Red Bull Racinggel.

Az ausztrál versenyző kontraktusa a 2018-as idény végén lejár, egyelőre pedig még nem hozott döntést jövőjéről, szerette ugyanis megvárni, hogyan alakul a versenyzőhelyzet a Ferrarinál, illetve a Mercedesnél.

A Mercedes szinte biztosan megtartja a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőst a következő idényre, a Ferrarinál pedig Sebastian Vettel helye bombabiztos. Bár a legfrissebb hírek szerint Kimi Räikkönentől vélhetően megválik a csapat az idei szezon végén, helyét nem Ricciardo, hanem az ifjú Charles Leclerc veheti át.

A Red Bull már korábban is jelezte, szeretné megtartani Ricciardót a következő szezonra, Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója pedig szerdán azt mondta, „egyre közelebb kerülnek” a szerződés meghosszabbításához.

Ricciardo mindazonáltal hozzátette: „Nincs még lezárva az ügy, de hamarosan le lesz. Nincs már olyan messze.”

Helmut Marko szinte ugyanazokat a szavakat használta Ricciardo szerződése kapcsán, mint a Mercedes Lewis Hamilton szintén lejáró kontraktusával kapcsolatban: magyarán, hogy „a részletekről egyeztetnek”.

A szakember a Motorsport.com című internetes lapnak korábban azt mondta, „nem gondolja, hogy Ricciardo olyan jó helyzetben van” a versenyzői piacot tekintve, a Mercedesnél és a Ferrarinál ugyanis jó eséllyel nem kaphat lehetőséget az ausztrál, így gyakorlatilag csak a McLaren és a Renault jöhetne szóba, ők azonban jelentősen le vannak maradva a Red Bulltól.

Ricciardo döntése nem lesz könnyű, hiszen nemrég kiderült az is, a Red Bull 2019-től Honda-motorokkal folytatja F1-es szereplését.

„A Mercedesnél és a Ferrarinál van egy egyértelműen kinevezett elsőszámú versenyző” – mondta Marko.

„Tudom, hogy Ricciardo nem kapott ajánlatot a Ferraritól. Amennyire én tudom, a Renault is megtartja jelenlegi versenyzőit, ráadásul kétlem, hogy a Renault-nál rendelkezésre áll az a büdzsé, mellyel Ricciardo számol.”

„Szóval Daniel olyan helyzetben van, melyben nem igazán van ránk alternatíva. Talán másképp képzelte korábban. Mi folytatni akarjuk vele, de nem mindenáron.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!