Niki Lauda

Ricciardo közel áll ahhoz, hogy hosszabbítson a Red Bull-lal

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A legfrissebb sajtóhírek szerint Daniel Ricciardo egyre közelebb áll ahhoz, hogy szerződést hosszabbítson jelenlegi csapatával, a Red Bull Racinggel.

Az ausztrál versenyző kontraktusa a 2018-as idény végén lejár, egyelőre pedig még nem hozott döntést jövőjéről, szerette ugyanis megvárni, hogyan alakul a versenyzőhelyzet a Ferrarinál, illetve a Mercedesnél.

A Mercedes szinte biztosan megtartja a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas kettőst a következő idényre, a Ferrarinál pedig Sebastian Vettel helye bombabiztos. Bár a legfrissebb hírek szerint Kimi Räikkönentől vélhetően megválik a csapat az idei szezon végén, helyét nem Ricciardo, hanem az ifjú Charles Leclerc veheti át.

A Red Bull már korábban is jelezte, szeretné megtartani Ricciardót a következő szezonra, Dr. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója pedig szerdán azt mondta, „egyre közelebb kerülnek” a szerződés meghosszabbításához.

Ricciardo mindazonáltal hozzátette: „Nincs még lezárva az ügy, de hamarosan le lesz. Nincs már olyan messze.”

Helmut Marko szinte ugyanazokat a szavakat használta Ricciardo szerződése kapcsán, mint a Mercedes Lewis Hamilton szintén lejáró kontraktusával kapcsolatban: magyarán, hogy „a részletekről egyeztetnek”.

A szakember a Motorsport.com című internetes lapnak korábban azt mondta, „nem gondolja, hogy Ricciardo olyan jó helyzetben van” a versenyzői piacot tekintve, a Mercedesnél és a Ferrarinál ugyanis jó eséllyel nem kaphat lehetőséget az ausztrál, így gyakorlatilag csak a McLaren és a Renault jöhetne szóba, ők azonban jelentősen le vannak maradva a Red Bulltól.

Ricciardo döntése nem lesz könnyű, hiszen nemrég kiderült az is, a Red Bull 2019-től Honda-motorokkal folytatja F1-es szereplését.

„A Mercedesnél és a Ferrarinál van egy egyértelműen kinevezett elsőszámú versenyző” – mondta Marko.

„Tudom, hogy Ricciardo nem kapott ajánlatot a Ferraritól. Amennyire én tudom, a Renault is megtartja jelenlegi versenyzőit, ráadásul kétlem, hogy a Renault-nál rendelkezésre áll az a büdzsé, mellyel Ricciardo számol.”

„Szóval Daniel olyan helyzetben van, melyben nem igazán van ránk alternatíva. Talán másképp képzelte korábban. Mi folytatni akarjuk vele, de nem mindenáron.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek