Ricciardo: A Red Bull volt ma a leggyorsabb autó

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull és Daniel Ricciardo nagy várakozásokkal érkezett az Ausztrál Nagydíj helyszínére, Melbourne-be, azonban ezúttal nem sikerült legyűrniük sem a Ferrarit, sem a Mercedest.

Ricciardo háromhelyes rajtbüntetéssel vágott neki az Ausztrál Nagydíjnak, miután a versenybírák megbüntették a második szabadedzést követően, mert nem lassított le eléggé a piros zászló érvénybe léptekor.

Az ausztrál így a 8. helyről kezdhette meg a futamot, amit végül a 4. pozícióban zárt, azonban a futam végén nagy nyomást helyezett Kimi Räikkönenre.

Habár nem sikerült dobogóra állnia hazai közönsége előtt, Ricciardo örül, hogy a versenyben elért leggyorsabb kör az ő nevéhez fűződik, ez pedig mindenképpen ígéretes számukra a jövőt tekintve.

„Nyilvánvalóan mindent megtettem Kimi ellen, amit csak tudtam” – mondta a Red Bull-pilóta a futamot követően. „Ez egy szűk pálya, nehéz előzni, de miénk a leggyorsabb kör, és ez az elkövetkezendő néhány hétre jó jel.”

„Azt hiszem, közel vagyunk a Ferrari tempójához” – folytatta Ricciardo. „Miénk a leggyorsabb kör, szóval határozottan miénk volt az egyik, ha nem a leggyorsabb autó a pályán.”

„Remélhetőleg ez reprezentatív eredmény a jövőre nézve. Egy körön még mindig kell sebességet találnunk, de a versenytempónk jó.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek