Ricciardo: Lesz néhány ütőkártya a kezemben – F1VILÁG.HU

Ricciardo: Lesz néhány ütőkártya a kezemben

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, lesznek bizonyos ütőkártyák a kezében az osztrák istállóval folytatandó egyeztetések során.

Csapattársa, Max Verstappen 2020 végéig szerződést hosszabbított a Red Bull-lal, Ricciardo jelenleg érvényben lévő kontraktusa pedig a következő idény végén jár le.

Ez lesz az első olyan alkalom, hogy Ricciardo szabadon tárgyalhat új szerződéséről, és nem a Red Bull mondja ki a végső szót – amit az ausztrál természetesen szeretne kihasználni.

Úgy tudni, a tehetséges versenyzőt a Mercedes és a Ferrari is szemmel tartja, hiszen 2018 végén Valtteri Bottas és Kimi Räikkönen szerződése is lejár.

Ricciardo azt mondja, mindent megtesz azért, hogy a legtöbbet hozza ki a helyzetből.

„Nem fogok változtatni a menedzsmentstruktúrámon” – mondta Ricciardo. „Soha nem volt körülöttem nagy csapat. Van egy jogászom, aki segít nekem ezekben a dolgokban.”

„Mivel a szerződésem jövőre jár le, néhány kártya az én kezemben van, és nem gondolom, hogy siettetnem kell a dolgot, de ha Christian [Horner] és Helmut [Marko] azt mondják, hogy szeretnének megtartani, azt jó hallani.”

„Jobb, mintha azt mondanák, hogy ’alig várjuk, hogy Ricciardo elhúzzon’. Ez az első alkalom, hogy ilyen helyzetben vagyunk, szóval szeretném a legtöbbet kihozni belőle. Ugyanakkor persze szeretném tisztelettudóan csinálni. Nyitott leszek a tárgyalásokra, és nem fogok titkolózni előttük.”

„Természetesen a financiális dolgokról is szeretnék egyeztetni, de az első, amit ki szeretnék pipálni, az a teljesítmény. Még mindig elég versenyképes vagyok ahhoz, hogy egy gyorsabb autót akarjak magamnak, és ez a fontosabb, nem a rengeteg pénz. Még nem vagyunk a pályafutásom végén…”

Ricciardo nemrég úgy nyilatkozott, szívesen lenne a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton csapattársa, és azzal sem lenne problémája, ha Sebastian Vettel oldalán kellene ismét versenyeznie.

„Nemcsak hozzájuk tudnám mérni magam, de tanulhatnék is. Majd meglátjuk. Király lenne, de meglátjuk, mi történik. Nem ez lesz a döntő tényező, de persze nyom egy kicsit a latba.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!