Megosztás:

Ricciardo: Már előre felkészültünk a büntetésre

A Red Bull rosszabb teljesítményre számított Monzában.
A Red Bull rosszabb teljesítményre számított Monzában. © Autodromo Nazionale di Monza

Daniel Ricciardo úgy érzi, ha a szombati időmérő edzésen esni fog az eső, akkor lehet esélyük arra, hogy megszerezzék az első helyet – azonban a büntetéssel mindenképpen számolniuk kell.

Ricciardo – csapattársához, Max Verstappenhez hasonlóan – arra számított, rosszabbul teljesít majd a Red Bull versenygépe Monzában, azonban most úgy érzi, eddig meglepően pozitívan alakultak a szabadedzések számukra.

A szingapúri versenypálya azonban biztosan jobban fekszik majd autójuknak, ezért a csapat úgy döntött, Olaszországban cserélnek motort a versenygépeknek, és inkább itt vállalják be az ezért járó büntetést.

„Eléggé versenyképesek voltunk ilyen körülmények között” – nyilatkozta Ricciardo. „Kiértékeljük majd a látottakat még ma, de általánosságban véve rendben van az autó. Ha holnap esni fog, akkor mindent meg fogunk próbálni, és meglátjuk, hogy lesz-e esélyünk az első helyre az időmérőn.”

„Ha száraz lesz, akkor tovább kell gondolkodnunk, mert egyébként ha pole-ban is lennék, akkor is a mezőny végére kerülünk a büntetés miatt. Ennek ellenére izgatott vagyok a holnap és a vasárnap miatt, mert tudva azt, hogy a mezőny végéről indulunk, szórakoztató versenyünk lehet.”

Akárcsak Verstappen, Ricciardo is felkészült a büntetésre, így abban bízik, hogy a közönség szórakoztatására remek csatákat mutathat majd be vasárnap.

„Természetesen csalódott vagyok amiatt, hogy tudom, nagyon valószínűtlen, hogy dobogóra állhassunk Monzában, de egy élvezetes futamnak megvan az esélye. Már számítottam erre néhány futammal ezelőtt, szóval legalább felkészültem rá.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff tagadta, hogy a motorolaj égetésére vonatkozó új...

Hozzászólások

( komment)