Ricciardo már tudja, nem lesz hely neki a Ferrarinál, vagy a Mercedesnél

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo Silverstone-ban elárulta, pontosan tudja, nem sok opciója van a 2019-es Forma-1-es idényre, így szinte bizonyos, hogy az energiaital-gyárosoknál folytatja F1-es pályafutását.

Ahogyan arról nemrég az F1VILÁG is beszámolt, már cask a legapróbb részleteket kell tisztázniuk a feleknek, és Ricciardo hamarosan aláírja vadonatúj szerződését a Red Bull F1-es csapatával.

Az ausztrál versenyző nem akarta elkapkodni a döntést, hiszen meg akarta várni, hogyan alakul a versenyzőhelyzet a Mercedesnél és a Ferrarinál – mostanra azonban eldőlni látszik, hogy Ricciardónak egyik csapatnál sem lenne helye jövőre.

„Nyilvánvalóan egyre valószínűbbnek tűnik, hogy maradok, de még nem vetettük papírra a dolgot” – mondta Ricciardo. „Még próbálom az utolsó néhány dolgot letisztázni.”

„Nem minden ajtó zárult be, de egyre valószínűbbnek tűnik, hogy a többi topcsapatnál marad a felállás. Tényeket nem tudok, de az ember azért olvas a sorok között, és érzi, hogy a helyzet nem fog változni.”

„Nyilván, ha nem a Red Bull, akkor a Ferrari és a Mercedes a két legvonzóbb opció. Ha pedig nálunk nincs lehetőség, akkor engem nehéz meggyőzni arról, hogy lenne jobb opció a Red Bullnál.”

Bár a Mercedes jó eséllyel jövőre is a Lewis Hamilton – Valtteri Bottas párossal vág neki az F1-es küzdelmeknek, a Ferrari az F1VILÁG információ szerint a szezon végén megválik Kimi Räikkönentől, helyére pedig az ifjú Charles Leclercet ülteti be.

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Friss hírek