Ricciardo: Hamilton csak próbálja levenni magáról a nyomást

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Bár a címvédő Lewis Hamilton szerint a Red Bull parádés formában teljesíthet a hétvégi Monacói Nagydíjon, Daniel Ricciardo egyelőre óvatosan fogalmazott saját esélyeivel kapcsolatban.

Hamilton a szerdai sajtótájékoztatón fogalmazott úgy, attól fél, a Mercedes autója csak a harmadik leggyorsabb lesz Monte-Carlóban a Ferrari és a Red Bull mögött.

Daniel Ricciardo viszont azt mondja, a brit csak próbálja levenni magáról a nyomást.

„Csak próbálnak levenni magukról egy kis nyomást, és ránk helyezni” – mondta az ausztrál újságíróknak nyilatkozva.

„Nem titok, hogy mi igazán erősek vagyunk itt. Tavaly nem voltunk eléggé jók, de a korábbi években igen. Mindenki a barcelonai utolsó szektorról beszél. Kétségkívül erősek voltunk ott, szóval itt is jók leszünk De meg lennék lepve, ha nem lenne legalább szoros a küzdelem. Kevesebb mint 0,7 másodpercre kell, hogy legyünk a pole-tól – fogalmazzunk így.”

„Nincs garancia arra, hogy mi leszünk a leggyorsabbak. Továbbra is azt mondom, az autónk szolid alapokkal rendelkezik, és úgy érzem, hogy jobb, mint a tavalyi autó. Tavaly nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy a győzelemért harcoljunk, de az az érzésem, hogy most ott lehetünk, ahol 2016-ban voltunk.”

„Még mindig nem a miénk a leggyorsabb autó, de a miénk lehet, ha minden összejön.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek