Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Meglepően jó a viszonyom Verstappennel

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Daniel Ricciardo és Max Verstappen között ritka baráti csapattárs-kapcsolat alakult ki – ezt ők maguk is így érzik.

Daniel Ricciardo és Max Verstappen között ritka baráti csapattárs-kapcsolat alakult ki – ezt ők maguk is így érzik.

Habár volt, hogy összeakadtak a versenypályán, hamar rendezni tudták a dolgokat, és sosem alakult ki köztük valódi ellentét. Mondhatni, hogy Ricciardo és Verstappen kapcsolata példaértékű csapattársi viszony volt, ám jövőre mindketten új pilótát kapnak maguk mellé.

Ricciardo elismerte, nem lazíthatott Verstappen mellett, ám ez szerinte mindkettejüknek jót tett.

„Azt hiszem, ő az első csapattársam…” – kezdte az ausztrál, ám újragondolta a mondatát. „Nem, nem akarom ezt mondani, mert nem akarok senkit megbántani. Nyilvánvalóan Seb egy klasszis versenyző volt, de ő (Verstappen) az egyik csapattársam, aki mellett nem engedhettem meg magamnak egy rossz napot.”

Ez a verseny kihozta belőlünk a legjobbat. Sokszor éreztem, hogy olyan szoros a csata, hogy ha rossz napom volt, legyőzött. A múltban megtehettem ezt, mert úgy is előrébb végeztem, de most mindig játékban kellett lennem.”

Az ausztrál pilóta maga is úgy gondolja, hogy kivételesen jó kapcsolatot ápolnak Verstappennel, és szerinte más, hasonló teljesítményű pilóták között bizony kialakulna konfliktus.

„Őszintén szólva, figyelembe véve, hogy mennyire versenyképesek vagyunk, meglepően jól kijövünk egymással. Normális esetben úgy érzem, hogy az emberek sokat vitatkoznának a helyünkben, de nem tudom, mi mindig jól kijöttünk egymással. Csak kétszer ütköztünk, szóval ez nem rossz 3 év alatt.”

Verstappen szerint kulcsfontosságú, hogy nyíltan tudnak beszélni egymással, és nem szégyellik kimondani, ha a másik jobban teljesített.

„Eddigi karrierem során soha nem volt olyan csapattársam, akivel rögtön jól kijöttem. Daniel nagyon nyitott ember. Úgy gondolom, hogy nagyon tiszteljük egymást, és őszintén meg tudjuk mondani a másiknak, ha az jobb munkát végzett.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek