Verstappen vs. Ocon

Ricciardo megszabadulna az edzésektől, és szombaton is versenyezne egyet

Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, örülne annak, ha jelentős mértékben felforgatnák a hétvégék menetrendjét, ezáltal pedig több versenyzési lehetőség kínálkozna.

Az elmúlt években többször felmerült már, hogy az izgalmak növelése érdekében átalakítanák az F1-es versenyhétvégék programját – időnként a szombati sprintverseny ötlete is előkerül.

Daniel Ricciardo azt mondja, ő nagyon örülne annak, ha több lenne az „értelmes körözgetés”, és kevesebbet tréningeznének. A jelenlegi szisztéma szerint a versenyzők 3 szabadedzésen vehetnek részt, összesen 4 órában.

„Én azt preferálnám, ha nem lennének edzések, csak a szombat és a vasárnap” – mondta a Red Bull ausztrálja.

„Csak az időmérő szombaton reggel, aztán verseny szombat délután, majd egy újabb futam vasárnap. Kevesebb nonszensz kör, és több értelmes körözés.”

„Ez nem az az F1, amit az emberek megszoktak, szóval óvatosnak kell lenni a két versennyel. De én imádok versenyezni, gyakorolni pedig már nem annyira. Ha tehát arról van szó, hogy egy évben több versenyzési lehetőség kínálkozna, az jól hangzik.”

Korábban voltak olyan vélemények, melyek szerint a Forma-1-es versenyek számát is csökkenteni kellene. Ricciardo szerint ezt is alaposan át kell gondolni, hiszen a csapatok az üresjáratban sem pihennének, és a versenyzőknek is bőven lenne dolguk.

„Attól függ, hogy a szabaddá váló napok pihenéssel, vagy marketinggel telnének-e. Ha marketinggel, akkor inkább legyen 23 verseny. Ha nyaralással, akkor legyen csak 16!”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Videó: Ricciardo bejáratta a Renault-t

Barcelonában pályára vitte a Renault 2019-es Forma-1-es versenyautóját Daniel Ricciardo. Az ausztrál versenyző a Red Bulltól szerződött át a francia istállóhoz.

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Friss hírek