Ricciardo Mercedes-szintű sikereket remél a Renault-val

Fotó: Renault
Renault RS19 launch Daniel Ricciardo
Daniel Ricciardo szerint idén még sem a Renault, sem a Red Bull nem érhet fel az F1 csúcsára – hosszú távon viszont abban bízik, új csapata nagy bravúrokat fog elérni.

Ricciardo bízik benne, hogy idővel bebizonyosodik, a csapatváltás az előnyére szolgált – az ausztrál fejében az is megfordult, hogy hasonló dolog történhetne vele és a Renault-val, mint Hamiltonnal, amikor a Mercedeshez szerződött. A brit 2013-ban a McLarentől érkezett jelenlegi csapatához, azóta pedig 2008-as trófeája mellé további 4 vb-címet szerzett velük. 

„Ha el tudnám érni azt, amit Lewis a Mercedesszel, akkor nem panaszkodnék” – mondta Ricciardo. 

A Renault versenyzője szerint idén egyedül a Ferrarinak lesz lehetősége arra, hogy legyőzze a Mercedest – éppen ezt vette figyelembe akkor, amikor úgy döntött, elhagyja a Red Bullt, szerinte ugyanis hosszú távon kifizetődőbb döntést hozott. 

„El tudom képzelni, hogy valaki legyőzi a Mercedest a következő 12 hónapban. Talán a Ferrarinak sikerül, de a top 2-vel nehéz felvenni a harcot” – mondta. 

„Megvolt a lehetőségem választani a Red Bull és a Renault között, és az volt a benyomásom, hogy ebben a 12 hónapban nincs veszítenivalóm. Arra is gondolnom kellett, hogy 2019-ben valószínűleg nem fogok nyerni, akárhol fogok versenyezni.”

„Ezután a hosszú távon racionálisabb döntést kellett meghoznom – úgy éreztem, hogy ebből a nézőpontból működhet a dolog.” 

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!