Ricciardo Mercedes-szintű sikereket remél a Renault-val

Fotó: Renault
Fotó: Renault
Daniel Ricciardo szerint idén még sem a Renault, sem a Red Bull nem érhet fel az F1 csúcsára – hosszú távon viszont abban bízik, új csapata nagy bravúrokat fog elérni.

Ricciardo bízik benne, hogy idővel bebizonyosodik, a csapatváltás az előnyére szolgált – az ausztrál fejében az is megfordult, hogy hasonló dolog történhetne vele és a Renault-val, mint Hamiltonnal, amikor a Mercedeshez szerződött. A brit 2013-ban a McLarentől érkezett jelenlegi csapatához, azóta pedig 2008-as trófeája mellé további 4 vb-címet szerzett velük. 

„Ha el tudnám érni azt, amit Lewis a Mercedesszel, akkor nem panaszkodnék” – mondta Ricciardo. 

A Renault versenyzője szerint idén egyedül a Ferrarinak lesz lehetősége arra, hogy legyőzze a Mercedest – éppen ezt vette figyelembe akkor, amikor úgy döntött, elhagyja a Red Bullt, szerinte ugyanis hosszú távon kifizetődőbb döntést hozott. 

„El tudom képzelni, hogy valaki legyőzi a Mercedest a következő 12 hónapban. Talán a Ferrarinak sikerül, de a top 2-vel nehéz felvenni a harcot” – mondta. 

„Megvolt a lehetőségem választani a Red Bull és a Renault között, és az volt a benyomásom, hogy ebben a 12 hónapban nincs veszítenivalóm. Arra is gondolnom kellett, hogy 2019-ben valószínűleg nem fogok nyerni, akárhol fogok versenyezni.”

„Ezután a hosszú távon racionálisabb döntést kellett meghoznom – úgy éreztem, hogy ebből a nézőpontból működhet a dolog.” 

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek