Ricciardo: Mindent kihoztam ma az autóból

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, amit csak lehetett, kihozott ma autójából a Német Nagydíj második szabadedzésén.


A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, amit csak lehetett, kihozott ma autójából a Német Nagydíj második szabadedzésén.

Ricciardo a harmadik legjobb idővel zárta a délutáni gyakorlást a Hockenheimringen, alig 1 tizedmásodperccel lemaradva a két Mercedestől.

Az ifjú versenyző elárulta, az, hogy harcolni tudnak-e a német istállóval a hétvége hátralévő részében, nagyban függ attól, hogy a Mercedes mennyit tud még javulni, ő ugyanis mindent kihozott ma Red Bulljából.

„A korábbi pénteki edzésnapokkal ellentétben most nem hiszem, hogy van még fél másodperc az autóban” – mondta Ricciardo.

„A legtöbbet hoztuk ma ki belőle – szóval majd meglátjuk. A pálya talán gyorsul még, és segít minket holnap, de azt hiszem, nyers tempó tekintetben a mai edzésnap elég reprezentatív volt a mi szempontunkból.”

„Reméljük, hogy a Mercedes is legjobbját nyújtotta, és akkor harcolhatunk velük. Fontos lesz a holnapi nap. Már korábban is megcsinálták, hogy fokozták a tempót szombatra, és fél másodperccel agyonvertek mindenkit.”

A Red Bull címvédője, Sebastian Vettel a nyolcadik leggyorsabb volt ma, 8 tizedmásodperccel lemaradva csapattársától.

„Azt hiszem, egy kicsit talán közelebb vagyunk, mint a korábbi hétvégéken, de szoros a csata köztünk, valamint a Ferrari és a Williams között” – fogalmazott a négyszeres világbajnok.

Abban mindkét versenyző egyetértett, hogy a FRIC-rendszer eltávolítása nem volt komoly hatással a teljesítményre.

„Kétlem, hogy olyan nagy különbséget okoz nálunk. Másoknál sokkal relevánsabb lehet a dolog.”

Ricciardo hozzátette: „A bukkanókat, illetve a kerékvetőket érezni egy kicsit jobban, de az autó egyensúlya tekintetében nem sok minden változott, ugyanúgy viselkedik az autó.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
}

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!