Ricciardo: Néha remélem, hogy előttem a többiek csatáznak - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Néha remélem, hogy előttem a többiek csatáznak

HIRDETÉS
Daniel Ricciardo, a Renault versenyzője szerint mindenki arra vágyik, hogy az élen nagyobb csata legyen – így sokkal büszkébb lenne a Mercedes is az eredményeire.
Fotó: Renault

A Francia Nagydíj után a szokásosnál is nagyobb volt a felháborodás a Mercedes fölénye miatt – a Paul Ricard versenypályán valóban alig lehetett küzdelmet látni, maguknak a versenyzőknek is egyszerűen „unalmas” volt. 

Ricciardo is így élte meg belülről a futamot, habár az ausztrál az utolsó körben kicsúszott a pályáról, és kétszer 5 másodperces büntetést is kapott, így számára kijutott az eseményekből.

A kérdésre, melyik érába vágyik, mikor versenyezne szívesen, a Renault pilótája nevetve így felelt: „Vissza 1714-be, amikor még nem volt Mercedes.” 

„Néha az autóban ülve arra gondolok, hogy az emberek nézik a versenyt, és reménykedek, hogy előttem valahol csata van… Mert nálam épp nem történik semmi.”  

Ricciardo hozzátette, az sem jelent túl nagy izgalmat, ha még egy csapat részese az élen folyó harcnak: sokkal jobban élvezné mindenki, ha 3-4 istálló versenyezne az első helyekért. 

„A Mercedes és Lewis számára is, ha egy vagy két versenyzővel szemben nyernek, az biztosan nem jelent akkora elégedettséget, mintha 7 vagy 8 pilótát győznének le. Az igazi versenyzők nagyobb csatákat akarnak az élen. Az sokkal nagyobb eredmény.”

A kérdésre, az Osztrák Nagydíj szerinte izgalmasabb lehet-e, mint a Francia Nagydíj volt, Ricciardo így válaszolt: „Meglátjuk. Rosszabb nem lehet, nem?” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!