Ricciardo: Nehéz dolga lesz Hamiltonnak, higgyenek nekem! - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Nehéz dolga lesz Hamiltonnak, higgyenek nekem!

HIRDETÉS

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo meg van győződve arról, Lewis Hamiltonnak nehéz dolga lesz 2017-ben, ha meg akarja szerezni pályafutása negyedik világbajnoki címét.


A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo meg van győződve arról, Lewis Hamiltonnak nehéz dolga lesz 2017-ben, ha meg akarja szerezni pályafutása negyedik világbajnoki címét.

Sokan úgy tartják, Nico Rosberg visszavonulásával egyszerűbb dolga lehet majd az angol versenyzőnek, hiszen hiába az új szabályok, a Mercedes idén is favoritként vág neki a Forma-1-es bajnokságnak.

Ricciardo viszont azt reméli, nemcsak a Mercedes lesz esélyes a vb-címre idén, hanem a Red Bull is képes lesz a győzelmekért csatázni.

Az ausztrál versenyző a Forma-1 hivatalos weboldalának nyilatkozva elárulta, meglepődött azon, hogy Rosberg szögre akasztotta sisakját – ám teljesen megérti a világbajnok döntését.

„Először meglepődtem, de amint végiggondoltam és beleképzeltem magam az ő helyébe, jobban megértettem” – mondta az ausztrál versenyző.

„Most már családja van, édesapja, Keke révén pedig már azelőtt benne volt a sportban, hogy elkezdte a versenyzést. Szóval ebből a szempontból hosszú pályafutása volt. A rengeteg utazás és elkötelezettség azért felemészti az embert – elérte, amit akart, ideje, hogy kipihenje.”

„Elég őrült helyzetbe került emiatt a Mercedes. Biztos vagyok benne, hogy minden versenyző felhívta, vagy legalábbis gondolkodott azon, hogy felhívja Totót [Wolff] és Nikit [Lauda]. Érdekes lesz látni, hogy alakul majd, Bottas nagy esélyt kap. Majd meglátjuk, mennyire lesz jó.”

Ricciardo hozzátette, ő kiválóan érzi magát a Red Bullnál, és reményei szerint idén már ők lesznek a legjobb csapat az F1-ben.

„Ami engem illet, én a legjobb helyen vagyok: a Red Bull Racingnél. Nyilván vonzó az, hogy az ember a világbajnok csapat autóját vezetheti. 2017 viszont egy új év lesz, és remélem, hogy most a mi autónk lesz a bajnok!”

Hirdetés

Az ausztrál hozzátette, biztos abban, hogy megnehezítheti majd Hamiltonék dolgát.

„Szerintem harcolhatunk velük, igen. Ha sikerül ugyanolyan fejlődést elérni, mint tavaly, nem lesz könnyű dolga, higgyenek nekem! A 2016-os év nagyon biztató volt az egész csapat számára. Ismét győzelmekért, dobogókért és pole pozíciókért harcolhattunk. Nagy lépést tettünk afelé, ahol lenni szeretnénk. És az alapján, amit az új autóról hallottam, én magunkra tenném a pénzt!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!