Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Nehéz lesz legyőzni a Mercedest

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A pénteki szabadedzések alapján „nehéz lesz legyőzni a Mercedest” Kanadában – ezt mondja a Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo.

Bár az ausztrál csapattársa, Max Verstappen az élen zárta mindkét pénteki gyakorlást, és Lewis Hamilton a 4., Valtteri Bottas pedig csak a 6. helyen zárt, Ricciardo szerint a Mercedes valós tempója egyelőre rejtve maradt, leginkább azért, mert a német istálló nem használta a hiperlágy gumikat a második edzésen.

Ricciardo azt mondja, a Mercedes keményebb gumikon futott tempója intő jel.

„Azt mondanám, hogy a Mercedes tempója nagyon gyors volt” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Még a keményebb gumikon is nagyon jó köridőket futottak. Azt gondolom, nehéz lesz legyűrni őket, de szerintem még mi is sokat javíthatunk az autón, többet tanulhatunk, és szerintem rendben leszünk.”

„Gyanítom, mi a Ferrarival fogunk harcolni, de még túl korai pontosan megmondani. Abban viszont biztos vagyok, hogy a Mercedes nagyon gyors lesz szombat délután.”

Ricciardo a második edzésen technikai problémákkal küszködött, ezt pedig az új Renault-motor folyamatban lévő konfigurációja okozta.

„Volt egy elektronikai problémánk. Voltak gondjaink délelőtt is, próbáltuk orvosolni ezeket ebédidőben, de nem javult a helyzet, szóval délután ezzel kellett foglalkoznunk.”

„Van egy új specifikációjú motorunk ezen a hétvégén, és szerintem csak a konfiguráció közben akadtak ilyen dolgok. Egy kicsit persze frusztráló, hogy nem tudtam olyan sokat körözni, de a probléma egyáltalán nem drámai.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Friss hírek