Ricciardo: Nehéz lesz legyőzni a Mercedest

Fotó: Red Bull Racing
MONTREAL, QC - JUNE 08: Daniel Ricciardo of Australia driving the (3) Aston Martin Red Bull Racing RB14 TAG Heuer on track during practice for the Canadian Formula One Grand Prix at Circuit Gilles Villeneuve on June 8, 2018 in Montreal, Canada. (Photo by Charles Coates/Getty Images)

A pénteki szabadedzések alapján „nehéz lesz legyőzni a Mercedest” Kanadában – ezt mondja a Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo.

Bár az ausztrál csapattársa, Max Verstappen az élen zárta mindkét pénteki gyakorlást, és Lewis Hamilton a 4., Valtteri Bottas pedig csak a 6. helyen zárt, Ricciardo szerint a Mercedes valós tempója egyelőre rejtve maradt, leginkább azért, mert a német istálló nem használta a hiperlágy gumikat a második edzésen.

Ricciardo azt mondja, a Mercedes keményebb gumikon futott tempója intő jel.

„Azt mondanám, hogy a Mercedes tempója nagyon gyors volt” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Még a keményebb gumikon is nagyon jó köridőket futottak. Azt gondolom, nehéz lesz legyűrni őket, de szerintem még mi is sokat javíthatunk az autón, többet tanulhatunk, és szerintem rendben leszünk.”

„Gyanítom, mi a Ferrarival fogunk harcolni, de még túl korai pontosan megmondani. Abban viszont biztos vagyok, hogy a Mercedes nagyon gyors lesz szombat délután.”

Ricciardo a második edzésen technikai problémákkal küszködött, ezt pedig az új Renault-motor folyamatban lévő konfigurációja okozta.

„Volt egy elektronikai problémánk. Voltak gondjaink délelőtt is, próbáltuk orvosolni ezeket ebédidőben, de nem javult a helyzet, szóval délután ezzel kellett foglalkoznunk.”

„Van egy új specifikációjú motorunk ezen a hétvégén, és szerintem csak a konfiguráció közben akadtak ilyen dolgok. Egy kicsit persze frusztráló, hogy nem tudtam olyan sokat körözni, de a probléma egyáltalán nem drámai.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!