Megosztás:

Ricciardo: Nem bánok semmit

Ricciardo végül a 6. helyig zárkózott fel a verseny végéig.
Ricciardo végül a 6. helyig zárkózott fel a verseny végéig. © Red Bull Racing

Daniel Ricciardo nem bánja, hogy a rajtot követően belekeveredett egy kis csetepatéba, a Red Bull pilótája ugyanis úgy érzi, csak a kockázatvállalással volt esélye előrébb jutni.

Ricciardo számára nem volt könnyű versenyhétvége a mostani, miután 10 helyes rajtbüntetéssel vágott neki a Brazil Nagydíjnak. Az ausztrál pilóta a 14. pozícióból kezdte meg a versenyt, majd rögtön a rajt után incidensbe keveredett, összeütközött Stoffel Vandoorne-nal és Kecin Magnussennel, azonban egy megpördülést követően folytatni tudta a versenyt.

„A rajt nem volt túl ideális. Elég szoros volt, és láttam egy kis helyet a külső íven, megpróbáltam annyi helyet keríteni magamnak, amekkorát csak bírtam, de tudtam, hogy a belső íven két autó volt, szóval rizikós volt, hogy ők ütköznek, és nekemjönnek. Azt hiszem, pontosan ez történt, de nem bánok semmit” – emlékszik vissza Ricciardo a startra.

„A rajt jó lehetőség arra, hogy jó néhány pozíciót javítsunk, és mivel egészen hátul voltam, ezért valamivel próbálkoznom kellett.”

„Szerencsére az autó nem sérült meg, csak lecseréltük a kereket, és aztán folytatni tudtam a versenyt, és néhányat előztem is.”

A Red Bull pilótája hozzátette, nagyon élvezte a felzárkózást, hiszen azzal, hogy a mezőny végéről kellett visszaverekednie magát az élmezőnybe, jó néhány élvezetes csatát vívott a többiekkel.

„Jó futam volt, minden egyes alkalommal, amikor utolértem valakit, akkor meg is előztem, amint tudtam, így volt néhány jó kis csatám. Végül úgy érzem, a hatodik hellyel a maximumot értem el ma.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Kimi Räikkönen a harmadik helyet szerezte meg a brazil futamon, és úgy érzi, jól kezelte a...

Hozzászólások

( komment)