Ricciardo: Nem bánom a döntésem, mert a Red Bull nincs közelebb a vb-címhez - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Nem bánom a döntésem, mert a Red Bull nincs közelebb a vb-címhez

HIRDETÉS
Daniel Ricciardo azt mondja, egyáltalán nem bánja, hogy a Renault csapatához szerződött a 2019-es Forma-1-es idényre, habár korábbi alakulata, a Red Bull győzni tudott az Osztrák Nagydíjon.
Daniel Ricciardo (AUS), Renault F1 Team 
British Grand Prix, Thursday 11th July 2019. Silverstone, England.

A kilencszeres futamgyőztes a 2018-as idény közben döntött úgy, a következő szezont már nem a Red Bull színeiben teljesíti az F1-ben: Ricciardo a Renault gyári csapatához szerződött, ahol egyelőre igencsak távol áll a győzelmektől, de még a dobogótól is.

Az ausztrál viszont egyáltalán nem bánja döntését, mondván, hiába nyert most a Red Bull, „a bajnoki címtől még messze van”.

„Őszintén mondom, nem bánom. A Red Bullnak tavaly akkor már három győzelme volt. Ez pedig most az első. Nyilván én hátrébb vagyok jelenleg, ez kétségtelen, de számítottam rá, és ha a Red Bullnál maradtam volna, akkor a vb-cím miatt tettem volna” – mondta Ricciardo.

„Igen, megnyerték a legutóbbi versenyt, de még mindig messze vannak a vb-címtől. Ez nem piszkálódás, ez a valóság. Szóval nem gondolom úgy, hogy elértem volna többet annál, mint amit már sikerült ott, úgyhogy emiatt nem bánom.”

A Renault jelenleg az 5. helyet foglalja el a konstruktőri tabellán, a csapat célja pedig az, hogy harcba szálljon a McLarennel a 4. pozícióért.

„Kétségkívül sok a tennivaló. De igazán felemelő az, amikor sikerül elérni egy jó eredményt, és Montreal egyike volt az ilyen pillanatoknak. Már ezen eredmény miatt is megérte az első hét verseny” – mondta Ricciardo, aki a 6. helyen ért célba Kanadában.

A Renault versenyzője hozzátette, egy kicsit örült is korábbi csapata spielbergi sikerének.

„Egy részem örült miattuk, illetve az F1 miatt is, hogy volt egy jó versenyünk.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!