Verstappen vs. Ocon

Ricciardo nem érti, miért maradtak le ennyire

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo nem érti, mi okozta a Red Bull nagy lemaradását a Mercedeshez és a Ferrarihoz képest a Spanyol Nagydíj időmérő edzésén.

Ricciardo a 6. pozíciót szerezte meg az időmérő edzésen csapattársa, Max Verstappen mögött, ám elmondta, értetlenül állnak az előtt, hogy miért maradtak el ennyire az élmezőnytől.

„A Q3-ban mindketten erős kört teljesítettünk a szuperlágyakkal, amelyek egyébként nem a preferált abroncsaink voltak” – kezdte beszámolóját a kvalifikációt követően Ricciardo.

Az ausztrál pilóta elmondta, tapasztalataik alapján a lágy keverék volt ideálisabb számukra, ezért azzal próbálkoztak az időmérő végén – akárcsak a Ferrari pilótái.

„Figyelembe véve az autó viselkedését a hétvégén, azt hiszem, a lágyakkal jobban működik. A Q3 második felében ezért választottam ezt a keveréket.”

„Ez egy kicsit lehangoló, mert nem igazán tudom, hogy mit tudtam volna még csinálni. Ezekkel a körökkel azt gondoltam volna, hogy néhány tizedre leszünk a pole-tól, nem azt, hogy 6 tizedre. Ez a különbség nem annyira szép” – nyilatkozta az ausztrál.

„És a Verstappenhez mért 2 ezredmásodperces különbség sem szép. De ez van.”

 

Kapcsolódó cikkek

Rengeteg újítás felkerült a Renault autójára

Már a barcelonai teszt első napján rengeteg új elemet pályára vitt a Renault Forma-1-es csapata – a múlt heti bemutatón látott versenyautó jelentősen átalakult az előszezoni tesztekre.

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Friss hírek