Megosztás:

Ricciardo: Nem a Ferrari, hanem a bajnoki cím az álmom

Ricciardo szerződése 2018 végén lejár a Red Bullnál.
Ricciardo szerződése 2018 végén lejár a Red Bullnál. © Red Bull Racing

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo leszögezte, nem álmodozik arról, hogy a Ferrari versenyzője legyen – az ausztrálnak egy célja van, hogy világbajnok legyen a Forma-1-ben.

Ricciardo jelenleg érvényes szerződése a 2018-as idény végén lejár a Red Bullnál, és bár csapattársa, Max Verstappen nemrég 2020 végéig hosszabbított, az ausztrál egyelőre kivár, hiszen a jövő év végén a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet üresedés.

Utóbbi istálló a pletykák szerint korábban már egyezkedett is Ricciardóval.

A Red Bull versenyzője a minap egy interjúban azt mondta, félreértés ne essék, nem a Ferrari versenyzője akar lenni – csupán szeretné, ha egy napon ő lenne a Forma-1 legjobbja.

„Ha azt mondom, nem ez az álmom, úgy tűnhet, mintha nem érdekelne. De az „álom” szó egy kicsit súlyos. Az álmom az, hogy világbajnok legyek a legjobb autóval – nem tudom, mit mondhatnék még” – mondta Ricciardo, amikor a Ferrariról kérdezték.

Ha Ricciardo 2019-re a Ferrarihoz szerződne, ismét Sebastian Vettel csapattársa lenne. Az ausztrál szívesen versenyezne a német oldalán, azt azonban nem tudja, Vettel örülne-e az érkezésének.

„Nem tudom, hogy elfogadna-e csapattársának. Fogalmam sincs, hogy van-e ereje csapaton belül megmondani, kit akar csapattársnak. De nem is gondolkodom ezen. Minden, amit tennem kell, hogy a legmagasabb szinten vezetek, ez fogja meghatározni a sorsomat.”

A Red Bullnál persze mindent megtesznek azért, hogy megtartsák Ricciardót – Christian Horner csapatfőnök nemrég úgy nyilatkozott, hajlandóak várni a következő idény elejéig az ausztrál döntésére.

„Szeretnék, ha én és Max a csapatnál maradnánk, de nekem nem sietős. Nagyon tisztelem a Red Bullt, de van még időm arra, hogy kielemezzem a dolgokat” – mondta Ricciardo.

„Az a fejlődés, amit idén elértünk, lenyűgöző. Ha sikerül ugyanazon a szinten kezdenünk jövőre, mint a Mercedes és a Ferrari, mi leszünk a favoritok.”

„Az én teljesítményem talán nem volt tökéletes, de minden, amit idén megtanultam, magammal viszem 2018-ra. És ez magabiztossággal tölt el, hiszem, hogy erős leszek jövőre. Majd meglátjuk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff szerint Valtteri Bottasnak kicsit „gyilkosabb”...

Hozzászólások

( komment)