Ricciardo: Nem kellett túlvállalnom magam

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Forma-1-es Monacói Nagydíj időmérőjén rajtelsőséget szerző Daniel Ricciardo elárulta, tudta, hogy versenyautója rendelkezik akkora tempóelőnnyel, hogy nem kell túlvezetnie azt, és felesleges kockázatot vállalnia.

Az ausztrál csapattársa, Max Verstappen a 3. szabadedzés utolsó perceiben korlátnak csapta autóját, emiatt pedig nem is tudott részt venni az időmérő edzésen. A holland így az utolsó helyről indul majd vasárnap, miközben csapattársa az élről kezdheti meg a versenyt.

Arra a kérdésre, hogy Verstappen balesete ott volt-e a fejében az időmérő során, Ricciardo így felelt: „Itt mindig ott van az ember fejében, mert a kockázat és az ár valós, ahogy azt láthattuk a harmadik edzésen.”

„De ahhoz, hogy gyors legyek, nem gondolkodhatok ezen. Tudván, hogy nagyszerű a csomagunk egész hétvégén, nyomnunk kell, de nem szükséges „túlvezetnünk” az autót. Tisztán le kell hoznunk a kört.”

Ricciardo hozzátette, nem érte meglepetésként, hogy az egyik topversenyző balesetezett.

„Mindannyian keményen űzzük egymást, főleg én és Max ugyanazon csapatnál. Szóval nem meglepetés, ilyen dolgok megtörténnek.”

„Amikor 1:10-es, 1:11-es köröket futunk, nem nagyon van helye a hibáknak.”

A Red Bull versenyzője azt mondja, meglehetősen simán alakult számára eddig a hétvége.

„Minden edzésen gyorsak voltunk, egy kicsit olyan a helyzet, mint 2016-ban. Nem sokat kellett változtatnunk, elég simán mentek a dolgok. Megtaláltam a ritmust, és onnantól kezdve jól éreztem magam.”

 

Kapcsolódó cikkek

Kukába a papírformával, jön az Azeri Nagydíj!

Hétvégén következik az Azeri Nagydíj, amely mindenben ellentmond az F1-es városi pályákkal szemben felállított hiedelmeknek: eddig csak izgalmakat, előzéseket és fordulatokat láthattunk Bakuban!

Ricciardo: Nem felejtettem el vezetni

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője szerint a Forma-1-ben teljesen megszokott, hogy az emberek hamar ítélkeznek, ha nem jönnek az eredmények egy pilóta számára.

Friss hírek