Ricciardo nem lepődött meg Vettel bejelentésén - F1VILÁG.HU

Ricciardo nem lepődött meg Vettel bejelentésén

HIRDETÉS

A Red Bull Racing versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az idény végén távozik a csapattól.


A Red Bull Racing versenyzője, Daniel Ricciardo elárulta, egyáltalán nem lepődött meg azon, hogy csapattársa, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel az idény végén távozik a csapattól.

A Japán Nagydíjon jelentette be a Milton Keynes-i alakulat, Vettel hat év után távozik a gárdától, pályafutását minden bizonnyal a Ferrarinál folytatja 2015-ben.

Ricciardo – aki idén egyértelműen jobb teljesítményt nyújt német kollégájánál – úgy nyilatkozott, egyáltalán nem sokkolta Vettel döntése.

„Elég nyitott vagyok mindenre a várható hírek tekintetében – számítottam arra is, hogy távozik, és arra is, hogy marad. Egyáltalán nem lepett meg, amikor bejelentette, hogy elmegy” – mondta az ausztrál tehetség az AUTOSPORT-nak.

„Nyert négy világbajnoki címet a Red Bull-lal, és nyilván kapott egy lehetőséget máshol – még mielőtt túl idősnek látja magát ehhez a sporthoz. Feltehetően egy más kihívásra vágyott.”

Vettel korábban hangsúlyozta, a Red Bull idei gyenge formája egyáltalán nem befolyásolta őt döntésében, Ricciardo pedig úgy nyilatkozott, semmi változást nem észlelt a német viselkedésében illetve hozzáállásában.

„Velem már az első naptól kezdve nagyon jó fej volt, és még a harmadik győzelmem után is ez a helyzet – nagyon tisztelettudó.”

„Meggyőződésem, hogy a szezon előrehaladtával ő is egyre inkább nyerni akar, úgyhogy belül talán valamivel frusztráltabb, de nem mondanám, hogy ezeket kimutatta a megbeszéléseken, vagy bárhol.”

„Biztos vagyok benne, hogy idén ő még nyerni akar. Amikor az ember azt látja, hogy a csapattársa versenyeket nyer, ő pedig nem, elkerülhetetlenül frusztrált lesz.”

Hirdetés

„De egyáltalán nem vezette ezt le rajtam, vagy a csapaton. Talán zárt ajtók mögött igen, de számunkra látható módon nem, szóval azt gondolom, remekül kezeli a dolgot.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!