Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Nem mondanám, hogy meglepődtem

Fotó: Red Bull Racing

Újra a mosolygós Daniel Ricciardót láthatták a szurkolók az F1-es Mexikói Nagydíj időmérőjét követően – az ausztrál indulhat a pole-ból.

Ricciardo csapattársát gyűrte le a pole-ért folytatott küzdelemben, így holnap a Red Bull foglalhatja el az első sort a rajtrácson.

Az ausztrál pilóta nagyon boldog volt az eredmény miatt, és elmondta, titkon bízott benne, hogy övé lesz az első hely.

„Tudtam, hogy hozni tudom ezt. Éreztem a szabadedzések alapján is, amikor Max volt állandóan a leggyorsabb. Tudtuk, hogy az autó elég gyors a pole-hoz, de nekem is tökéletes kört kellett összeraknom” – mondta.

„Boldog vagyok, hogy újra sikerült egy legjobb időt autózni. Összességében nagyon jó hétvégénk van, jó látni, hogy tovább tudtuk vinni a szabadedzések remek időeredményeit. Csodálatos küzdelem volt Maxszal, minden passzolt.”

Nem mondanám, hogy meglepett a pole, de világos volt, hogy mindennek passzolnia kell. Mindig mondtam, hogy mielőtt elmegyek, az egész pechsorozat után szeretnék még a Red Bull-lal néhány szép pillanatot megélni. Ez egy ilyen.”

Ricciardo hozzátette, a hosszú etapos eredményeik jónak mutatkoztak a szabadedzések alapján, így nem aggódik a futam miatt sem, és nem tart a Ferrari és a Mercedes versenytempójától.

„Szeretném azt állítani, hogy a verseny Max és köztem fog eldőlni, de a valóság az, hogy az első kanyarig nagyon hosszú az út, így fel kell vennünk a kesztyűt a mögöttünk lévőkkel. De ha az első kör után nem leszünk elsők, akkor sem kell aggódnunk.”

 

Kapcsolódó cikkek

Vettel a leggyorsabb az első barcelonai tesztnapon

A Ferrari német versenyzője, Sebastian Vettel volt a leggyorsabb a Forma-1-es csapatok barcelonai tesztjének nyitónapján. Kimi Räikkönen számára nem indult könnyen a nap, ám végül produktív napot zárt a katalán fővárosban.

Az F1-es csapatok barcelonai tesztbeosztása

Hétfőn hivatalosan is megkezdik a felkészülést a 2019-es Forma-1-es idényre a királykategória csapatai. Barcelonában tesztel a száguldó cirkusz mezőnye!

Friss hírek