Ricciardo nem tudja, mit tartogat számára 2011 - F1VILÁG.HU

Ricciardo nem tudja, mit tartogat számára 2011

HIRDETÉS

Daniel Ricciardo egyelőre még maga sem tudja, mi lesz vele a következő szezonban, jóllehet fantasztikusan teljesített a múlt heti, újoncok számára megrendezett kétnapos teszten Abu Dhabiban.


Daniel Ricciardo egyelőre még maga sem tudja, mi lesz vele a következő szezonban, jóllehet fantasztikusan teljesített a múlt heti, újoncok számára megrendezett kétnapos teszten Abu Dhabiban.

A Red Bull tartalékversenyzője mindkét napon az élen végzett, nem is akárhogyan, hiszen jobb időket futott, mint Sebastian Vettel a versenyhétvégén, jóllehet azt nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy sokkal gyorsabb volt a pálya a teszten.

Ricciardo a junior kategóriákban eddig brillírozott, ám mivel sem a Red Bull Racingnél sem a Toro Rossónál nincsen üres hely, könnyen lehet, hogy még egy évet várnia kell arra, hogy bemutatkozhasson a Forma-1-ben.

„Az utolsó tesztnap végén azonnal felkerestem (Dr. Helmut Markót, a Red Bull motorsport tanácsadóját), csak azért, hogy beszámoljak neki arról, miként mentek a dolgok” – magyarázta az ausztrál pilóta az Autosportnak.

„Aztán megkérdeztem tőle, hogy van-e valamilyen híre a számomra. De őszintén elmondta, hogy egyelőre semmiről nem tud beszámolni, sőt semmi olyan nincsen, ami esetleg arra utalna, hogy hamarosan bejelentést tehetünk.”

„Bizonyos szinten jó lenne, ha már most tudnék valamit, de ezt én nem tudom irányítani. Viszont az a tény, hogy őszinte volt hozzám, és azt mondta, hogy most menjek haza, és pihenjek egy kicsit, nem olyan rossz dolog.”

„Nem fogok stresszelni olyasvalami miatt, ami akár megtörténhet, akár nem. Szóval most csak annyit tudok tenni, hogy türelmesen várok, és bízom a legjobbakban.”

Ricciardo azt is elmondta, hogy bár valóban figyelemreméltó időket ért el a teszten, azt nem szabad elfelejteni, hogy a pálya sokat javult a versenyhétvége óta, így nagyon nehéz valódi összehasonlítást végezni.

„Ha 1.2 másodperccel gyorsabb lennék a versenyzőknél, akkor már holnap szerződést kapnék” – mondta viccesen a fiatal tehetség. „A pálya egyértelműen gyorsult, persze fogalmunk nincs arról, hogy mennyivel, ezt nagyon nehéz lenne megmondani.”

Hirdetés

„Már kedden jobb volt a pálya, mint a versenyhétvégén, szerdán pedig még jobb, nem csak nekem, hanem mindenkinek, és ez az időeredményeken is jól látszott.”

„Mindenesetre jó móka volt összehasonlítani az adataimat Sebastian adataival és látni, hogy minden helyen gyorsabb voltam nála, még akkor is, ha tudom, ez nem egy sportszerű összehasonlítás.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!