Ricciardo: Nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Nem vagyunk ott, ahol lenni szeretnénk

HIRDETÉS

Nem a várakozásoknak megfelelően teljesített a Toro Rosso csapata a szezon első versenyein, Daniel Ricciardo szerint azonban a gárda új autójában bőven van még potenciál.


Nem a várakozásoknak megfelelően teljesített a Toro Rosso csapata a szezon első versenyein, Daniel Ricciardo szerint azonban a gárda új autójában bőven van még potenciál.

Ricciardo sem Ausztráliában, sem Malajziában nem tudott pontot szerezni, és bár mindkét versenyen technikai problémái voltak, elismeri, hogy autója egyébként sem olyan gyors, amint amilyenre számítottak az előszezoni tesztek után.

„Abban reménykedtünk, hogy a Q3 környékén harcolhatunk szombatonként, de még elég messze vagyunk ettől” – sajnálkozott az ausztrál. „Folytatnunk kell a munkát. A teszten nem mentek olyan jól a dolgok, de azt hiszem, ehhez nagyban hozzájárultak a pályaviszonyok is, szóval úgy gondoltunk, «irány Melbourne, és majd meglátjuk, mi lesz».”

Ricciardo elmondta, a Toro Rosso mindent megtesz azért, hogy előrelépjen, és úgy érzi, bőven van még potenciál az STR8-as konstrukcióban.

„Véleményem szerint fejlődünk, de még nem tartunk ott, ahol szeretnénk. Főképp a leszorítóerőről van szó, mindenki több leszorítóerőt szeretne. Ha egy autó alul- vagy túlkormányzott, akkor általában az a leszorítóerő hiányára vezethető vissza.”

„Úgy gondolom, több eszközünk van most az autón, és jobban használjuk ezeket, de még mindig megpróbáljuk kiismerni a versenygépet. Több potenciál van benne, de egyelőre nem mutattunk meg ebből elegendőt.”

Ahogy a legtöbb csapat, úgy a Toro Rosso is egy komolyabb fejlesztési csomaggal érkezik majd a Spanyol Nagydíjra.

„Barcelonára tervben van egy jelentősebb frissítés. Azt hiszem, minden csapat fejlesztésekkel érkezik, de remélhetőleg ez a csomag megadja azt, amit szeretnénk. Nem érzem azt, hogy kihoztuk belőle a legtöbbet. Viszont a többiek is fejlődnek, nekünk éppen ezért nagyobbat kell előrelépnünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!