Ricciardo: Nem volt fair Verstappen taktikája

Fotó: Red Bull
SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.18 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Daniel Ricciardo (AUS/ Red Bull Racing). Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter // GEPA pictures/Red Bull Content Pool // AP-1W4J4QZC52111 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, nem volt fair csapattársától, Max Verstappentől, hogy nem segítette őt az Osztrák Nagydíj szombati időmérő edzésén.

Verstappen az 5., Ricciardo pedig csak a 7. helyen zárt a spielbergi időmérő edzésen, az ausztrál szerint azonban végezhetett volna előrébb is, ha csapattársa eleget tesz a Red Bull kérésének, és szélárnyékhoz segíti őt a Q3-ban.

Az osztrák istálló ugyanis megkérte Verstappent, előzze meg csapattársát, ezt azonban a holland megtagadta.

Ricciardo az időmérő után csalódottságának adott hangot – azt mondta, Verstappen nem volt fair az időmérőn.

„Nem vagyok lenyűgözve, hogy őszinte legyek. Három etapunk volt, én pedig csak csináltam a helyet mindenki mögött. Egy etapom azért lehetett volna… egyáltalán nem vagyok elégedett. Lehettünk volna fairebbek. Lehettünk volna sportszerűbbek…” – mondta a Red Bull versenyzője.

Verstappen az eset kapcsán azt mondta, nem igazán foglalkoztatja, mit gondol Ricciardo, mert véleménye szerint tartaniuk kellene magukat ahhoz, amiben megállapodnak.

„Minden hétvége előtt megegyezünk abban, hogy ki van elöl” – fogalmazott a holland.

„A Paul Ricardon én voltam elöl, az azt megelőző versenyen ő. Szóval megvitattuk ezt – ezen a hétvégén neki kellett elöl mennie. Így megy ez. Ilyen egyszerű. A Paul Ricardon minden egyes etapban én voltam elöl, itt ugyanezt kellett volna.”

A történtek ellenére Verstappen nem gondolja úgy, hogy megromlik kettejük viszonya.

„A lehető legjobb időmérőt szeretnénk, és természetesen le akarjuk gyűrni egymást, nyilván előnybe akarunk kerülni. De ha azt mondják, hogy ’elöl kell menned az egész időmérőn’, akkor meg kell tenned. Én így tettem a Paul Ricardon, szóval ez most Daniel köre volt.”

„Ahogy mondtam, mindig próbáljuk a legjobb pozíciókat megszerezni. De köztünk ettől függetlenül minden rendben lesz.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

OSRAM

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
pp_gemius_hit('Aurgi_e7YvPTGxeFO8vlnqSc71yG41rhwqueMi4R8QT.b7');

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!