Ricciardo: Nem volt még olyan kemény csapattársam, mint Verstappen

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

A Red Bull ausztrál versenyzője, Daniel Ricciardo azt mondja, Max Verstappen az első olyan versenyző Forma-1-es pályafutása során, akiről úgy érzi, komoly kihívást jelent a legyőzése.

Ricciardo és Verstappen azóta csapattársak a Red Bull csapatánál, hogy a holland pilótát a 2016-os Spanyol Nagydíjra a Toro Rossótól előléptették az energiaital-gyárosok.

Ricciardo korábban Sebastian Vettel oldalán is versenyzett a Red Bullnál, és a németet jelentős előnnyel le is gyűrte 2014-ben. Az ausztrál F1-es pályafutása során Daniil Kvyat, Jean-Eric Vergne, Narain Karthikeyan és Vitantonio Liuzzi csapattársa volt még.

A Red Bull versenyzője a minap egy interjúban azt mondta, egyikük sem dolgoztatta meg őt úgy, mint Verstappen.

„Nem azt mondom, hogy könnyű dolgom volt eddig, de szerintem ő az első olyan versenyző, aki kihívást jelent számomra” – mondta Ricciardo a Motorsport.com-nak.

„Korábban, ha egy nagy tempójú kanyart például bevettem padlógázzal, senki sem tudta leutánozni. De Max legalább odaáll és megpróbálja. Sokkal könnyebben tudja utánozni ezeket, mint néhány más versenyző.”

Ricciardo 2016-ban és 2017-ben is jobb volt a hollandnál az összesítésben, habár tavaly csak egy futamgyőzelmet szerzett, miközben Verstappen kettőt. Ráadásul csapattársa az időmérők tekintetében is jobbnak bizonyult 13-7 arányban.

Ricciado úgy véli, 2016-ban előnyben volt, habár Verstappennek „volt pár lenyűgöző futama, mégis én voltam jobb az időmérőkön, és a versenyek többségén”.

Az ausztrál állítása szerint Verstappen 2017-ben sokat javult egy körön, a versenytempóját azonban nehéz megítélni.

„Mindkettőnknek voltak jó futamai. Az ő jó napja talán jobbnak tűntek, mert nekem olyankor nem alakultak túl rózsásan a dolgok.”

A Red Bull versenyzője azt mondja, szoros csatára számít idén.

„Korábban tudtam, hogyha hibázok, még elöl maradhatok az időmérőn. Most viszont, ha elkövetek egy hibát, már ő van elöl. És ugyanez fordítva, ha ő nem rak össze egy tökéletes kört – akkor én vagyok előrébb. Ezért mondom azt, hogy ő egy jobb csapattárs.”

„Mindketten emeltük a lécet. Nem engedhetjük meg magunknak a hibát, különben le leszünk győzve.”

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek