Ricciardo: Nem voltunk még ennyire felkészültek! - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Nem voltunk még ennyire felkészültek!

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo elárulta, amióta ő a csapatnál van, nem látta még ennyire felkészültnek a Red Bullt egy új F1-es idényre – az ausztrál nagyon bizakodó, ráadásul hamarosan a jövőjéről is döntenie kell.

Ricciardo idén ötödik szezonját kezdi meg az energiaital-gyárosok színeiben – 2014-ben került fel a „nagycsapathoz” a Toro Rossótól.

A Red Bull 2018-as autója, az RB14-es konstrukció 3645 km-t tett meg az előszezoni tesztek során, és bár ez még mindig jelentős mértékben elmarad a Mercedes által megtett 4841 km-től, az osztrák istálló így is többet körözött, mint az elmúlt két évben.

Ricciardo éppen ezért azt mondja, amióta ő a csapatnál van, nem voltak még ennyire felkészültek.

„Sokkal felkészültebbek vagyunk, mint tavaly – és mint bármelyik korábbi évben, mióta én a csapatnál vagyunk” – fogalmazott az ausztrál.

„Sok kört megtettünk, és szerintem az autó tempója sem rossz. Vannak még dolgok, melyeken javítanunk kell, de ez normális.”

„De a versenyzés előtt az autó határainak feszegetése, illetve a motor határainak feszegetése kapcsán jóval magabiztosabbak vagyunk.”

Ricciardo kifejtette, a Red Bull minden tervezett feladatot elvégzett a teszteken.

„Nem mindig ez ám a helyzet – főleg az elmúlt néhány év volt kemény számunkra. Az elmúlt hét elég frusztráló volt, úgy tűnt, sok pályaidőt veszítünk az idénykezdet előtt. De szerencsére ezen a héten sokkal többet tudtunk körözni.”

Hirdetés

A Mercedesnél egyébként a héten úgy nyilatkoztak, a Red Bullt tartják legfőbb ellenfelüknek a teszten látottak alapján. Ricciardo úgy érzi, közelebb kerültek, azt azonban nem gondolja, hogy a Red Bull RB14-ese a legjobb autója a mezőnynek.

„Azt gondolom, rendben vagyunk. Nem hiszem, hogy a miénk a leggyorsabb autó, még ki kell hoznunk belőle egy kis köridőt, de szerintem elég közel vagyunk ahhoz, hogy harcban legyünk.”

Arra a kérdésre, hogy a Red Bull beférkőzött-e a Mercedes és a Ferrari közé, így válaszolt: „A minap egy kicsit így tűnt, de aztán a Ferrari rákapcsolt az utolsó pár napban, elég jó volt a tempójuk. És vannak más csapatok is, melyek gyors időket produkáltak.”

„Nekünk még javítanunk kell egy kicsit a köridőkön, de hiszem, hogy harcban vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!