Ricciardo: Nincs kizárva, hogy a Ferrarihoz szerződöm - F1VILÁG.HU

Ricciardo: Nincs kizárva, hogy a Ferrarihoz szerződöm

HIRDETÉS

A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egy napon majd a Ferrari csapatánál versenyez majd a Forma-1-ben.


A Red Bull versenyzője, Daniel Ricciardo nem zárja ki annak lehetőségét, hogy egy napon majd a Ferrari csapatánál versenyez majd a Forma-1-ben.

Az ausztrál tehetség tavaly három győzelmet is szerzett a gyengélkedő Red Bull-lal, idén azonban a Milton Keynes-i istálló még jobban küszködik.

A 25 éves Ricciardo jelenleg érvényes szerződéséből még három év hátra van, ám a pletykák szerint esélyes lehet arra, hogy ő váltsa Kimi Räikkönent a Ferrarinál, ha a finn távozik.

Ricciardo elismerte, annyira ki van éhezve a győzelemre, hogy semmit sem zárhat ki.

„Mindenekelőtt, anélkül, hogy szerződésekről beszélnénk, amit akarok, az a győzelem. A frusztráltságom nagy része emiatt van idén” – mondta a Red Bull versenyzője.

„Nem vagyunk olyan helyzetben, hogy nyerjünk, márpedig versenyzőként ez a egyetlen dolog, amit szeretnék, legalább is pályafutásom ezen szakaszában, amikor még fiatal és éhes vagyok. Úgy érzem, hogy még rengeteg potenciál van bennem.”

„Nyilvánvalóan a szerződések miatt nem könnyű azt mondani, hogy a Ferrarihoz fogok szerződni, és ennyi. Vannak leírva bizonyos dolgok, ezért, amennyire én tudom, nem valószínű, hogy ki tudnék hátrálni a kontraktusomból. Ugyanakkor érzem, hogy a Red Bullnál jövőre változhatnak a dolgok, és ismét az élen lehetünk. Továbbra is úgy gondolom, hogy nagyszerű emberek dolgoznak a csapatnál.”

„Visszatérve a Ferrari-dologra: jó, hogy egy ilyen csapat figyelembe vesz, szóval bóknak veszem, és majd meglátjuk, mi történik.”

Amikor Ricciardót konkrétan arról kérdezték, ki tudja-e zárni annak lehetőségét, hogy hamarosan a Ferrarihoz szerződik, így felelt: „Ez egy nehéz dolog. Valószínűleg soha nem fogok teljes mértékben kizárni semmit, hiszen nincsenek szerződésekkel kapcsolatos tapasztalataim.”

Hirdetés

„Meggyőződésem, hogy a dolgok változhatnak – minden változhat. Dietrich [Mateschitz] is mondott néhány dolgot a sajtóban, szóval soha nem lehet tudni, mi lesz. Ahogy mondtam, valószínűtlen, de ki tudja?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!