Ricciardo önmagát lepte meg remek teljesítményével

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing
Remek versenyzést bemutatva a 4. helyen ért célba a vasárnapi Japán Nagydíjon Daniel Ricciardo.

Remek versenyzést bemutatva a 4. helyen ért célba a vasárnapi Japán Nagydíjon Daniel Ricciardo.

A Red Bull versenyzője csak a 15. helyről indulhatott Szuzukában, miután a szombati időmérőn problémái voltak autójával.

Az ausztrál viszont ellentmondást nem tűrő teljesítményt nyújtva keresztülszáguldott a mezőnyön, és csapattársa mögött, a 4. helyen fejezte be a futamot.

A Red Bull pilótája elárulta, őt is meglepte a remek teljesítmény.

„Meglepetésre sikerült átrágnom magam a mezőnyön, és elég könnyen tudtam előzni” – mondta Ricciardo.

„Ez nem azért meglepetés, mert azt gondolom, hogy én személy szerint nem fogok tudni előzni, hanem azért, mert ez nem egy könnyű pálya ebből a szempontból. De sikerült kihasználnom azt a leszorítóerőt, ami a rendelkezésünkre áll a lágy gumikkal.”

„Tudtam, hogy elég sebezhetőek leszünk az egyenesekben, mivel sok leszorítóerővel köröztünk ezen a hétvégén, de elég közel tudtam maradni a kanyarokban, így el tudtam kapni a többiek szélárnyékát az egyenesekben.”

„Jó beállításaink voltak, és a futam első fele igazán élvezetes volt. Aztán a közepes gumikra váltottunk, próbáltunk védekezni Kimivel szemben, és a 4. hely onnantól kezdve borítékolható volt. Szerettem volna dobogóra állni, és bíztam is benne, hogy valami történik elöl, de úgy érzem, legalább ezt a negyedik helyet kiérdemeltem ma.”

„Jó volt keresztülmenni a mezőnyön, és a rajtrácson Helmut [Marko] mondta is, hogy szerinte a 4. hely egy kicsit optimista elvárás, és valószínűleg elérhetetlen lesz. Szóval ez a 4. hely felér ma egy győzelemmel a mezőny végéről, és jó volt látni, hogy a tempónk elég erős volt a Ferrarik ellen.”

„Egy dobogó persze még édesebb lett volna, de nem panaszkodhatok, és örülök a csapat miatt.”

 

Kapcsolódó cikkek

Az F1-es pontverseny állása a sanghaji verseny után

Az első két versenyhez hasonlóan a Forma-1-es Kínai Nagydíj is a Mercedes kettős győzelmét hozta. Lewis Hamilton verhetetlen volt, a Ferrari pedig nem tudta reprodukálni két héttel ezelőtti tempóját Sanghajban.

Vettel számított Verstappen agresszív bevetődésére

A Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel elárulta, számított arra, hogy Max Verstappen egy agresszív manőverrel megpróbálja majd megelőzni őt, ez az előrelátás pedig sokat segített abban, hogy végül visszaverje a holland támadását.

Először jutottak a Q3-ba a Renault-k

Remekül sikerült a Forma-1-es Kínai Nagydíj időmérő edzése a Renault csapata számára, Daniel Ricciardo és Nico Hülkenberg is bejutott ugyanis a legjobb 10 közé.

Friss hírek