Ricciardo örül, ha nincs csapatsorrend - F1VILÁG.HU

Ricciardo örül, ha nincs csapatsorrend

HIRDETÉS

A Red Bull háromszoros futamgyőztese, Daniel Ricciardo elárulta, egyáltalán nem bánja, hogy csapata nem alkalmaz csapatutasítást a javára a bajnokság hátralévő versenyein.


A Red Bull háromszoros futamgyőztese, Daniel Ricciardo elárulta, egyáltalán nem bánja, hogy csapata nem alkalmaz csapatutasítást a javára a bajnokság hátralévő versenyein.

Az ausztrál tehetség idén jóval jobb teljesítményt nyújt, mint négyszeres világbajnok csapattársa, Sebastian Vettel. Ricciardo hátránya 72 pont az összetettben élen álló Nico Rosberggel szemben, és mivel a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon 50 pont jár a győzelemért, az ifjú versenyzőnek akár még a bajnoki címre is lehet esélye.

A Belga Nagydíj után Ricciardo úgy nyilatkozott, nyitott arra, hogy átbeszéljék a csapatutasítás kérdését, most azonban azt mondja, jobb szeretne inkább versenyezni Vettellel.

Arra a kérdésre, hogy csalódott-e amiatt, hogy nem volt csapatutasítás a Red Bullnál, az ausztrál így válaszolt: „Igen is meg nem is. Nem szeretnék ilyesmire támaszkodni. Szeretném, ha Seb előtt lehetnék, és ha nem kéne arra támaszkodnom, hogy ő félrehúzódik. Emiatt csak még jobban ki leszek éhezve arra, hogy előtte legyek, és ne legyen szükségem csapatutasításra.”

„Ez egyáltalán nem ellene, vagy a csapat ellen szól, egyszerűen így gondolom. Szerintem még túl korán van, hiszen mindketten eléggé le vagyunk maradva – tehát nem arról van szó, hogyha ő segít engem, akkor én nyerni fogok. Mindkettőnknek szükségünk lesz némi szerencsére, nemcsak egy kis csapatsorrendre.”

Bár Ricciardo idén jóval sikeresebb, mint a német, ragaszkodik ahhoz, kapcsolatuk semmit sem változott az évad eleje óta.

„Seb és én ugyanúgy viselkedünk egymással, mint januárban vagy februárban. Nem mondhatnám, hogy megváltozott. Nagyon tisztelettudó velem szemben, valahányszor nyertem, odajött és gratulált, ha pedig el kellett mennie, üzenetben írta, hogy szép volt. Semmi sem változott, és én nagyon tisztelem őt ezért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!