Ricciardo: Örülök, hogy Vettel nem szerzett pole-t

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője bízik az autójuk versenytempójában, és reméli, hogy sikerül felvennie a harcot az élmezőny pilótáival az Amerikai Nagydíjon.

Ricciardo az 5. legjobb időt autózta az időmérő edzésen Austinban, azonban Sebastian Vettel rajtbüntetése miatt egy hellyel előrébb került, így a 4. pozícióból várhatja a piros lámpák kialvását a vasárnapi versenyen.

Az ausztrál pilóta így Lewis Hamilton, Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas mögül rajtol majd, mögötte pedig Vettel foglal majd helyet a Ferrarival.

A kérdésre, vissza tudja-e verni majd a német pilóta támadásait, Ricciardo így felelt:

„Természetesen szeretném, de várnunk kell, és meglátjuk, hogy mi történik. Magától értetődő, hogy a tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani. Azt gondolom, hogy a versenytempónk jobb lesz, mint az időmérős, és már nem lesz 1 másodperc a különbség a Ferrarihoz képest. De hogy 2 vagy 6 tizedmásodperc lesz, azt nem tudom, én mindenesetre a legjobbat fogom nyújtani.”

„Ha a rajtnál minden szokásosan alakul, akkor nehéz lesz a srácokat nyomás alá helyezni előttem. De ha tudnék pozíciót szerezni rögtön az elején, akkor jó esélyünk lenne a dobogóra” – folytatta az ausztrál.

„Őszintén szólva boldog vagyok, hogy Sebastian nem szerezte meg a pole-t, mert különben az 5. helyen maradtam volna. Mivel csak 2. lett, én a 4.-ről indulhatok” – mondta Ricciardo, aki nem szeretné meghálálni volt csapattársának az ajándék rajthelyet, vagyis ha kell, harcolni fog vele. „Bocsi, Seb, most minden pozícióért megküzdök, hogy előrébb jussak.”

Ezeket olvastad már?

 

 

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!