Verstappen vs. Ocon

Ricciardo: Ott volt pechünk, ahol a legjobbak voltunk

Fotó: Red Bull Racing
Fotó: Red Bull Racing

Daniel Ricciardo, a Red Bull versenyzője számára igazán balszerencsésen alakult a 2018-as F1-es szezon: az ausztrál szerint sokszor lett volna esélye a győzelemre. 

A szezon kezdetén Ricciardo két győzelmet is szerzett a Red Bull-lal, míg csapattársát sújtotta a balszerencse. Ausztriában azonban fordult a kocka, itt Max Verstappen győzni tudott a több ezer holland szurkoló előtt, Ricciardo pedig kiesett.

Az ausztrál pilóta összesen 8 alkalommal esett ki idén technikai probléma miatt, pedig a Red Bull sokszor tűnt versenyképesnek – Ricciardo szerint éppen ott, ahol önhibájukon kívül nem tudták befejezni a futamot.

„Volt egy időszak, amikor a balszerencse folyamatosan Maxot találta meg, aztán nyilvánvalóan én következtem” – mondta.

„Minden egyes alkalommal, amikor hátulról kellett felzárkóznunk, egy győzelemre képes autót mutattunk. Nemrég olvastam, hogy az elmúlt évben több kiesésem volt, mint Lewisnak az elmúlt öt évben. Ez tényleg sorozatos arconcsapás volt.”

A Brazil Nagydíjon Ricciardo a 11. helyről rajtolt, és remek felzárkózással a 4. helyen ért célba, ráadásul közel állt ahhoz, hogy Räikkönent is támadja. Csapattársa eközben a győzelmet is megzerezhette volna, ha nem ütközik Esteban Oconnal a futam 43. körében. Mivel autójuk versenyképesnek bizonyult, bíznak benne, hogy a szezonzárón még jobbak lehetnek.

„Amikor Interlagosban átszeltem a célvonalat, dühös voltam. Annyira közel voltam ahhoz, hogy utolérjem Kimi Räikkönent a 3. helyen. De nincs mit bánnom, gyorsabban nem tudtam volna menni.”

„A versenyzés pedig szórakoztató. Tudom, hogy többet is elérhettem volna, ha elölről rajtolok.”

Optimistán érkezem Abu Dhabiba, Brazíliában ott voltunk, de normális esetben az Egyesült Arab Emírségekben még erősebbek szoktunk lenni, mint Brazíliában.”

 

Kapcsolódó cikkek

Horner: Időt kell adnunk Gaslynak

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke védelmébe vette Pierre Gaslyt, a csapat új versenyzőjét, akinek nem sikerült a pontszerzés az F1-es Ausztrál Nagydíjon

Egy csatorna okozta Ricciardo vesztét

Balszerencsésen indult Daniel Ricciardo renault-s karrierje: egy vízelvezető csatorna okozta korai balesetét a szezonnyitó F1-es Ausztrál Nagydíjon.

Friss hírek