Megosztás:

Ricciardo: Profitálhatunk a körülményekből

Esős időjárás fogadta a Forma-1 csapatait Ausztráliában.
Esős időjárás fogadta a Forma-1 csapatait Ausztráliában. © Red Bull Racing

A változékony melbourne-i körülmények esélyt kínálhatnak a Red Bull Forma-1-es csapatának ahhoz, hogy a vártnál jobb eredményeket érjenek el a szezon első versenyén – ezt mondja Daniel Ricciardo.

A 2016-os idény első két szabadedzését vizes pályán futotta a száguldó cirkusz mezőnye, Ricciardo pedig az első edzésen harmadik, a másodikon pedig negyedik lett.

„Azt gondolom, bármi, ami egy kicsit változékony, az kedvez most nekünk” – mondta a Red Bull ausztrálja az edzésnap végén.

„Kár, hogy több kört nem tudtunk ma megtenni, de nem vagyok túl frusztrált a jelenlegi helyzetünk miatt. Legalább mindenki egy csónakban evez, és szerintem holnap is gyorsan tudunk majd alkalmazkodni a változékony körülményekhez.”

„Ha tehát száraz lesz a pálya, remélhetőleg egy kicsit gyorsan rátalálunk majd valamire, mint a többiek.”

Ricciardo azt mondja, a nehéz pénteki edzésnap, valamint az új időmérő-formátum a Red Bull malmára hajthatja a vizet szombaton.

„Ha nem ti vagyok a legjobb csapat, minden változás segíthet. Szóval a mai körülmények, illetve a megváltozott időmérő-formátum lehetőséget kínálhat nekünk. Remélhetőleg néhány sorral előrébb végezhetünk majd, mint száraz körülmények között.”

„Nem sokat tudtunk folyamatosan körözni, szóval a holnapi nap mindenki számára egy kicsit vegyes lesz. Lesznek megválaszolatlan kérdések még, de holnap választ kapunk ezekre.”

Ricciardo egyébként a második szabadedzés végén a sóderágyban találta magát, ám nem tulajdonított komoly jelentőséget az incidensnek. Az ausztrál próbált viccet csinálni a kisebb balesetből, mondván, „megígérte néhány haverjának, hogy meglátogatja őket a 12-es kanyarban”.

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Forma-1-es versenyigazgatója, Charlie Whiting biztos...

Hozzászólások

( komment)