Megosztás:

Ricciardo: Räikkönennek messze előttem kellene lennie

Räikkönen 5 ponttal megelőzte Ricciardót a bajnoki pontversenyben.
Räikkönen 5 ponttal megelőzte Ricciardót a bajnoki pontversenyben. © Red Bull Racing

Daniel Ricciardo csalódott, amiért a Red Bullnak ismét problémái akadtak, és nem tudta bfejezni a versenyt – leginkább az bosszantja, hogy márciusig nem kap új lehetőséget a versenyzésre.

Ricciardót az én második felében több megbízhatósági probléma is érte, ahogyan az Abu Dhabi Nagydíjon is az autó meghibásodása miatt nem tudott célba érni. Mivel Kimi Räikkönen negyedikként zárta a versenyt, az ausztrál előtt, a 4. helyen zárta a világbajnokságot.

A kérdésre, csalódott-e amiatt, hogy nem sikerült a Ferrari-pilóta előtt végeznie a vb-pontversenyben, Ricciardo így felelt:

„Ha brutálisan őszinte akarok lenni, akkor ezzel az autóval már messze előttem kellett volna lennie a bajnokságban. Szóval nem nagy ügy” – mondta az ausztrál.

A kieséssel kapcsolatban a Red Bull-pilóta elmondta, bosszantja, hogy nem tudta befejezni a mai versenyt – a csapatnak mindenféleképp szüksége van arra, hogy javuljanak jövőre a megbízhatóság terén.

„Ez most fáj, talán jobban, mint a többi” – nyilatkozta. „Nyilvánvalóan dühös voltam Austinban, de utána héten volt még esélyünk, most viszont márciusig nem lesz.”

„Ez csak a megbízhatóságról szól, semmit nem tehettem, amivel megjósolhattuk volna. Ez elég keserű módja a szezon befejezésének. Persze voltunk magasan is a szezon során, de most igencsak az árokban végeztünk.”

MEGOSZTÁS:

Ezt olvastad már?

Képtelen volt tartani a lépést a Mercedesekkel a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon a Ferrari...

Hozzászólások

( komment)