Verstappen vs. Ocon

Ricciardo rajtbüntetéssel várja a Bahreini Nagydíjat

Daniel Ricciardót még az ág is húzza: nem elég, hogy kizárták az Ausztrál Nagydíjról, és sorozatos balszerencse sújtotta a mai versenyen Szepangban, egy tíz helyes rajtbüntetéssel várhatja a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjat.


Daniel Ricciardót még az ág is húzza: nem elég, hogy kizárták az Ausztrál Nagydíjról, és sorozatos balszerencse sújtotta a mai versenyen Szepangban, egy tíz helyes rajtbüntetéssel várhatja a jövő hétvégi Bahreini Nagydíjat.

A Red Bull ausztrál versenyzője egy tíz másodperces időbüntetést kapott, amiért csapata nem rögzítette megfelelően jobb első abroncsát második kiállása alkalmával a Maláj Nagydíjon, ami teljesen tönkre is tette a versenyét.

Az FIA már akkor jelezte, hogy vizsgálni fogja az esetet, aminek az lett a vége, hogy veszélyes kiengedésért egy utólagos rajtbüntetést kapott Ricciardo, így legjobb esetben is a 10. helyről vághat majd neki az éjszakai Bahreini Nagydíjnak.

Ricciardo a futam után elmondta, hogy amint kilőtt szerelői közül, érezte, hogy gond van, ezért is állt meg a bokszutcában.

„Azt hiszem, mindenki azt gondolta, hogy a kerék a helyén van” – mondta. „Amint kilőttem, éreztem, hogy valami nem stimmel, és a bal első kezdett elmozdulni, kis híján el is szabadult.”

A Red Bullnak arra is magyarázatot kell adnia, hogy egyik szerelőjük miért nem viselt fejvédőt a kiállás alkalmával.

 

Kapcsolódó cikkek

Riportfilm: Verstappen bejáratta a 2019-es Red Bullt

Max Verstappen vihette pályára először a Red Bull Forma-1-es csapatának 2019-es versenyautóját. A holland versenyző Silverstone-ban járatta be az új versenygépet. Nézd meg te is az F1VILÁG.HU exkluzív beszámolóját!

Hamilton egy erősebb Vettelre számít idén

Lewis Hamilton, a Mercedes világbajnoka újult energiával vág neki a 2019-es F1-es szezonnak, és reméli, hogy szoros csatákat vívhat a Ferrarival és a Red Bull-lal. 

Képgaléria: A Red Bull 2019-es versenyautója

Rögtön az internetes bemutatót követően pályára vitte 2019-es Forma-1-es betontorpedóját a Red Bull. Az átmeneti fényezéssel tündöklő autóval Max Verstappen tehette meg az első métereket Silverstone-ban.

Fotók: Verstappen bejáratta az új Red Bullt

Szerdán a bemutatás után pályára vitte Silverstone-ban a Red Bull 2019-es versenyautóját az osztrák csapat ifjú versenyzője, Max Verstappen. A RB15-ös egyelőre átmeneti fényezéssel mutatta csak meg magát, a végleges festés várhatóan az Ausztrál Nagydíjon debütál.

Friss hírek