Ricciardo rajtbüntetést kap az F1-es idénynyitón! - F1VILÁG.HU

Ricciardo rajtbüntetést kap az F1-es idénynyitón!

HIRDETÉS
Fotó: Red Bull Racing

Rajtbüntetést kap a 2018-as Forma-1-es szezon évadnyitó futamán, az Ausztrál Nagydíjon a hazai versenyére készülő Daniel Ricciardo.

A Red Bull versenyzőjét a pénteki második szabadedzés után idézték be a melbourne-i stewardok, mivel a tréning piros zászlós megszakítása után felmerült a gyanú, hogy Ricciardo nem tartotta be a pályán az egységes elektronikai rendszer (ECU) által számára előírt minimumidőt.

Ricciardót meghallgatták a versenybírók, és a rendelkezésre álló információk alapján 3 rajthelyes büntetéssel sújtották.

„A stewardok megvizsgálták a rendelkezésre álló adatokat és videófelvételeket, és úgy találták, hogy Ricciardo nem maradt az ECU által meghatározott minimumidő felett az utolsó előtti és az utolsó versenybírói szakaszokon” – áll a kommünikében.

„A stewardok megállapították azt is, hogy Ricciardo a 12-es kanyarban 175 km/h-val lassított, és következetesen és jelentősen lassabb volt az utolsó 3 kanyarban, jelezvén, hogy tisztában van a Nemzetközi Sportkódex H függelékének előírásaival. Mindazonáltal elismerte, hogy rosszul olvasta le a műszerfalra kiírt időt, így kis mértékben az előírt minimumidő alatt maradt.”

„A 31.6-os cikkely idén azért került bele a szabálykönyvbe, hogy piros zászló esetén a versenyzők jelentősen csökkentsék a sebességet. Az efféle szabályszegést a szövetség nagyon komolyan veszi. A versenybírók viszont ebben az esetben úgy találták, hogy a versenyző jelentős mértékben lassított, így nem volt veszélyhelyzet, a pilóta pedig elővigyázatossággal járt el. A versenybírók így a szokásosnál kisebb büntetést szabnak ki, 3 helyes rajtbüntetést és 2 büntetőpontot osztanak ki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!